Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Εντολή Ερντογάν για ενίσχυση της τουρκικής πολεμικής μηχανής στην Α. Μεσόγειο


 Ο Ερντογάν στέλνει επιπλέον τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο για να εκβιάσει την δύση και την Ελλάδα.

Τα δικά του ύπουλο και καταχθόνια σχέδια υλοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να χάνει χρόνο, παρά το υποτιθέμενο καλό κλίμα που προσπαθεί να διαφημίσει έντεχνα η τουρκική πλευρά όλες αυτές τις ημέρες με δημοσιεύματα και δηλώσεις.

Από το βράδυ του Σαββάτου, που συγκεντρώθηκε η ελίτ της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνάντησης στο προεδρικό παλάτι στην Κωνσταντινούπολη, την οποία παρακολούθησαν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας, αποφασίστηκε η αύξηση της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή μας αλλά και αλλού.

Η τουρκική προεδρία μετά την συνάντηση ανακοίνωσε σε σχετική δήλωση, «Η τρέχουσα κατάσταση εξωτερικής πολιτικής αξιολογήθηκε, ξεκινώντας από διμερείς σχέσεις με διαφορετικές χώρες, φτάνοντας σε διεθνείς εξελίξεις».

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανακοίνωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για την «αξιολόγηση της εξωτερικής πολιτικής» και ασχολήθηκε με «περιφερειακές εξελίξεις, κυρίως το θέμα της Συρίας, της Ανατολικής Μεσογείου, της Λιβύης και της περιοχής του Καραμπάχ, αποφασίζοντας τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η ανακοίνωση όμως της τουρκικής προεδρίας πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει σταθερά να λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει την επιρροή της, να προστατεύσει τα συμφέροντά της και να ενισχύσει τη φήμη της στην εξωτερική πολιτική, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς, μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου».

111
Ουσιαστικά η ΄Άγκυρα δεν κάνει πίσω πουθενά και όχι μόνο αυτό, αλλά ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την επιρροή της στην Α. Μεσόγειο, με την ενίσχυση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο για να γίνει πιο αισθητή η τουρκική παρουσία και να αυξηθεί η τουρκική επιρροή όλες λένε οι γείτονες. 

"Πολεμικές προθέσεις Ελλάδας" η αγορά των Rafale
Παράλληλα την αγορά των γαλλικών αεροσκαφών από την Ελλάδα, ο τουρκικός τύπος την πλασάρει ως κίνηση κατά της Τουρκίας μιλώντας για πολεμικές προθέσεις της Αθήνας. 

"Η Ελλάδα θέλει να πολεμήσει ενάντια στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο για αυτό και η η Γαλλία ενισχύει τον αδύναμο στρατό της με την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η Ελλάδα, που είναι στα πρόθυρα μιας οικονομικής κρίσης, πούλησε την στρατηγική και μεγαλύτερη στρατιωτική εταιρεία οχημάτων της σε ισραηλινή εταιρεία τον περασμένο μήνα", αναφέρει η εφημερίδα Aksam.

Στη σκιά της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η κυβέρνηση της Αθήνας επέλεξε να αυξήσει το μερίδιό της στον προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό κατά 5 φορές για το 2021, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τις πολιτικές λιτότητας και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το σχέδιο στρατιωτικών δαπανών της Ελλάδος θα ανέλθει στα 5,49 δισεκατομμύρια ευρώ για την άμυνα για το 2021, σε μία κίνηση που αφορά το «υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 11 χρόνια», καταλήγει η τουρκική εφημερίδα.

Η Άγκυρα διαβλέπει μια στρατιωτική συμμαχία Ελλάδος-Γαλλίας-Ισραήλ με την οποία μειώνονται δραστικά τα σχέδια της στην Μεσόγειο, ενώ οι Τούρκοι φοβούνται ότι η χώρα μας θα ενισχυθεί και με νέα αμυντικά οπλικά συστήματα, αποτρεπτικού για αυτήν χαρακτήρα, τα οποία δεν θα μπορεί η ίδια πλέον να αγνοήσει. 

Ο Ερντογάν υπολογίζοντας όλα αυτά διέταξε την ενίσχυση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Α. Μεσόγειο σε μια κίνηση με την οποία ελπίζει να εκβιάσει ΗΠΑ-ΕΕ , ώστε να αποδεχθούν τα σχέδια του εφόσον οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν επουδενί  πολεμική αναμέτρηση στην περιοχή με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως θα είναι εκεί για να "σκοτώσουν" όλα αυτά τα σχέδια χωρίς να φοβούνται πλέον κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις