Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η κυβέρνηση «τελειώνει» την γενιά 20-21 της 3ης Λυκείου - Την καταδικάζει σε αποτυχία και φοίτηση σε ιδιωτικά κολέγια!


 Πανικός επικρατεί στις τάξεις των μαθητών της ης Λυκείου καθώς το lockdown στα Λύκεια σε συνδυασμό με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλήνιες, θα οδηγήσει χιλιάδες μαθητές στην αποτυχία και είτε θα αναγκαστούν να ξανακάνουν την χρονιά είτε θα πέσουν στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών κολλεγίων, πολλά εκ των οποίων έχουν «στενές» σχέσεις με το Μαξίμου. 

Μη ξεχνάμε άλλωστε πως τα ίδια κολέγια, των οποίων η κυβέρνηση εξίσωσε τα πτυχία με τα δημόσια πανεπιστήμια, είναι αυτά που πριν λίγους μήνες πήραν «εργολαβία» 80 εκατ. ευρώ για το περίφημο πρόγραμμα υποχρεωτικής «τηλεκατάρτισης» των επιστημόνων που έμεινε στην ιστορία ως «σκοιλ ελικικου» και το οποίο οι επιστήμονες έπρεπε υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν αν ήθελαν να πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ για τον κορωνοϊό! 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η γενιά των 90.000 παιδιών που δίνουν φέτος Πανελλήνιες, δηλαδή η γενιά του 20-21 είναι μία «χαμένη γενιά» καθώς ολόκληρη η ζωή τους θα εκτροχιαστεί εξαιτίας των απαγορεύσεων της κυβέρνησης.

Οι μαθητές της 3ης Λυκείου βλέπουν τις Πανελλήνιες να πλησιάζουν και τα σχολεία να έχουν παραμένουν κλειστά για 3 μήνες (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο) και σε λίγο να μπαίνουμε στον τέταρτο, μην έχοντας κάνει καθόλου μάθημα. 

Με ποια λογική; Κανείς δεν ξέρει. Άραγε πως γίνεται να μην κολλάνε κορωνοϊό τα παιδιά στο δημοτικό και να κολλούν στο Λύκειο;

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση έχει κλείσει και τα φροντιστήρια, κάτι που αναμένεται να «εκτοξεύσει» τις αποτυχίες με το νέο σύστημα εισαγωγής που αποφάσισε να εισάγει πάνω στην πανδημία. 

Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτό το αλαλούμ είναι πως θα... μειώσει την ύλη, άρα σε τι ύλη ακριβώς θα εξεταστούν τα παιδιά, σε αυτή του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, γιατί μόνο τότε έκαναν μάθημα. Τι είδους εξετάσεις θα είναι αυτές; 

Όλα τα παιδιά της 3ης Λυκείου πρέπει να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο ελεύθερα χωρίς εξετάσεις, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης ουσιαστικά τους απαγόρευσε  να παρακολουθήσουν μαθήματα και τους στέρησε τη δυνατότητα να παλέψουν για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις