Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Πάτρα: «Δεν ξανακλείνουμε, τέλος» - Ο εμπορικός κόσμος απαντά στα «σενάρια»


 Τα μικρά καταστήματα είναι ξεκάθαρα στη στάση που θα κρατήσουν από εδώ και στο εξής…

"Δεν ξανακλείνουμε, τέλος". Αυτή είναι η φράση που βγαίνει από τα στόματα των εμπόρων και των επαγγελματιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πάτρας, αλλά και γενικότερα όλη της Ελλάδας.

Ο εμπορικός κόσμος είναι κατηγορηματικός στα σενάρια που ακούγονται για την επιστροφή του click away και τα όσα λέγονται για την αναχαίτιση του restart της αγοράς.

«Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την όποια διασπορά ας την αναλάβουν. Κι την ευθύνη δεν την έχουν σίγουρα τα μικρά καταστήματα και οι συνοικιακές επιχειρήσεις. Την έχουν οι πολυεθνικές και οι αλυσίδες» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.  

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές  που σχηματίστηκαν στην Ερμού της Αθήνας ή της Αγίου Νικολάου της Πάτρας, είναι ξεκάθαρος. «Οι εικόνες αυτές δεν είχαν να κάνουν με τοπικές επιχειρήσεις.

Αφορούσαν τις πολυεθνικές και ένα κομμάτι του καταναλωτικού κοινού που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το να στηρίζεις τις επιχειρήσεις της πόλης σου, αποτελεί μια στάση ζωής για το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας.

Ας κάνουν διαχωρισμούς

Δεν γνωρίζουν μήπως ότι το 65% των χρημάτων που αφήνεις σε μια τοπική επιχείρηση γυρνάει στην αφορά της πόλης του, ενώ αγοράζοντας από τις πολυεθνικές επιστρέφει μόλις το 11%; Το γνωρίζουν, το έχουμε πει πολλές φορές και έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες ως σύλλογος και ως ομοσπονδία για να τους πείσουμε.

Αυτοί επιμένουν. Το κράτος όμως και η πολιτεία που αύριο θα μας ζητήσει να κλείσουμε τα καταστήματα μας τι ελέγχους πήγαν και έκαναν σε αυτές τις ουρές που σχηματίζονταν έξω από τις πολυεθνικές; Ας πάνε να κλείσουν τότε αυτές, όχι τα δικά μας μαγαζιά που αγωνιζόμαστε για να επιβιώσουμε.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ας γίνει ένας διαχωρισμός, ας εφαρμοστούν διαφορετικά σταθμά για τις μεγάλες επιχειρήσεις ή για τις περιοχές εκείνες που είναι στο… κόκκινο. Ας βρουν τέλος πάντων αυτοί τη λύση. Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε να ξανακλείσουμε και να πάρουμε τα ψίχουλα που μας δίνουν ως αντάλλαγμα».

Ομαλή κίνηση για εκπτώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο ο εμπορικός κόσμος δεν πρόκειται να δεχθεί εξάλλου καμία μορφή περιορισμού στην λειτουργία των μαγαζιών πέρα από τα περιοριστικά μέτρα που αναφέρει το πρωτόκολλο και τα οποία ήδη εφαρμόζονται στο ακέραιο από το σύνολο των μικρών καταστημάτων.

Κατά συνέπεια δεν θα δεχθεί το click away που λέγεται ότι θα συζητηθεί από τους ειδικούς. Όπως υποστηρίζουν η αγορά έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν αντέχει κανέναν πισωγύρισμα.

Η κίνηση, πάντως, μετά από το πέρασμα της πρώτης εβδομάδας του ανοίγματος της αγοράς είναι ομαλή και δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε περίοδο εκπτώσεων, ούτε το διάστημα της πρώτης καραντίνας όταν είχαν ανοίξει τα μαγαζιά.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις