Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Σοκ στο Ισραήλ: Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στους εμβολιασμένους - Έφτασαν τα 317!


 «Κρύος ιδρώτας» έχει λούσει τις Αρχές του Ισραήλ μετά την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι 317 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό παρότι είχαν εμβολιαστεί, δημιουργόντας νέα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν λάβει το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ έχει πλέον ξεπεράσει τα 2,84 εκατομμύρια — ή το 30,5% του πληθυσμού — από την 20ή Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με το υπουργείο.

Παρόλα αυτά τα κρούσματα αυξάνονται και οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 4.116 κρούσματα χθες Πέμπτη, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στη χώρα να φθάνει τις 624.814.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε σε 4.612 νεκρούς, καθώς άλλοι 38 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 1.778 από 1.160 επί συνόλου 1.779 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 74.821. Οι ασθενείς που έχει κριθεί ότι ανέρρωσαν είναι 545.381.

Από τους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, περίπου μισό εκατομμύριο έχει λάβει τη δεύτερη δόση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech, ενώ χιλιάδες από όσους έχουν λάβει την πρώτη δόση μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 — στοιχείο που ισραηλινός επιστήμονας εκτίμησε πως υποδεικνύει ότι η προστασία μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης μπορεί να μην είναι επαρκής και άμεση.

Και στην Ελλάδα σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό σε γηροκομείο στα βόρεια προάστια όπου νόσησαν 20 άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου, κάτι που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις