Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Τ.Μπάιντεν: Δεν κάλεσε στην ορκωμοσία του τους συμμάχους της Ελλάδας: Αίγυπτο, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία!


 Έκανε πάλι υφυπουργό Εξωτερικών την Βικτώρια Νούλαντ του Μ.Ομπάμα που έβριζε την ΕΕ!

Άκρως ανησυχητική είναι η σύνθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκτός του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίκεν που κατηγορούσε δημόσια την Αίγυπτο, επέλεξε αξιωματούχους του Ομπάμα οι οποίοι είχαν ηγετικό ρόλο σε μία σειρά από φιάσκο όπως η «Αραβική Άνοιξη», αλλά και «επιτυχίες» όπως η Ουκρανία, πολιτικές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και την προσφυγοποίηση εκατομμυρίων άλλων.

Σημειώνουμε ότι στην ορκωμοσία του «Μπαϊντενόπουλου», δεν έχουν κληθεί οι ηγέτες των μεγαλύτερων συμμάχων της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο: Οι ηγέτες της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νέα β' υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ (3η υψηλότερη θέση στο Στ.Ντιπάρτμεντ) , η οποία μαζί με τον Τζέφρι Πάιατ (τότε πρέσβη της Ουκρανίας) είχαν εκτεθεί διεθνώς καθώς είχε υποκλαπεί κλήση τους στην οποία σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας! 

Μάλιστα η Νούλαντ, τότε είχε δηλώσει στην κλήση «γ@@ω την ΕΕ», παρόλο που ήταν υπεύθυνη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ  για τις... Ευρωπαϊκές υποθέσεις, κάτι που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις