Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Χιλιάδες στο κέντρο της Μαδρίτης εναντίον των περιοριστικών μέτρων: «Δεν υπάρχει ιός»

 


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Μαδρίτης εναντίον των περιοριστικών μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, καταγγέλλοντας την «απάτη», καθώς σύμφωνα με κάποιους ο ιός «δεν υπάρχει».

Κραυγάζοντας «ελευθερία!», χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα ως την πλατεία Κολόν.       

Πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες, παρότι είναι νομικά υποχρεωτική η χρήση της στους δημόσιους χώρους στην Ισπανία, που πλήττεται σκληρά από το τρίτο κύμα της πανδημίας με 400 θανάτους την ημέρα κατά μέσον όρο αυτή την εβδομάδα.   


«Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του, να πάψει να φοβάται, να λογαριάσει πως δεν μιλάμε παρά για μια βαριά γρίπη, που περιμένεις να περάσει κι αυτό είναι όλο», είπε η Μιλάγρος Σολάνα, μια 71χρονη συνταξιούχος. «Η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη από ό,τι άλλα χρόνια», πρόσθεσε, υποβαθμίζοντας τον επίσημο απολογισμό (55.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19, 2,5 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2) στην Ισπανία.       

Δίπλα της, μια φίλη της έδειχνε στο κινητό της φωτογραφίες που κατ' αυτήν αποδεικνύουν ότι «τα νοσοκομεία είναι άδεια», σε μια χώρα όπου πάνω από το ένα τρίτο των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι κατειλημμένο από ασθενείς με την COVID-19.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις