Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Άγκυρα δεσμεύει περιοχές σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο για την άσκηση ''Γαλάζια Πατρίδα''


 Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Ασκήσεις μεταξύ 25 Φεβρουαρίου-7 Μαρτίου 2021

Προκαλούν σε  όλα τα επίπεδα οι Τούρκοι πλέον, από την μία έβγαλαν το ''Τσεσμέ''

στο Αιγαίο και από την άλλη, η Άγκυρα ανακοίνωσε άσκηση με την ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα” , στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μεταξύ 25 Φεβρουαρίου-7 Μαρτίου 2021! 

Στη γραπτή δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται  ότι η άσκηση Blue Vatan-2021 ήταν μία από τις προγραμματισμένες ασκήσεις της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Στην άσκηση, από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων θα έχουν συμμετοχή 82 πλοία, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, 12 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Amphibious Marine Corps, Underwater Assault, Underwater Defense ομάδες, ελικόπτερα γενικής χρήσης και επιθετικά ελικόπτερα , F-16, F-4 και ιπτάμενα ραντάρ.  

Tι είναι η «Γαλάζια Πατρίδα»

Η επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» παραπέμπει ευθέως στη σχετική φρασεολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για τις 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που περιγράφονται ως «επικράτεια» και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Αγκυρα για μια αεροναυτική άσκηση.

Με τον όρο «γαλάζια πατρίδα», η Τουρκία εξηγεί την σημασία που δίνει στις ναυτικές της δυνάμεις, σαν μοχλό διεκδίκησης κερδών στην εξωτερική πολιτική.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Με λίγα λόγια εννοούν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να κάνει ο,τιδήποτε στη θάλασσα χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί και να συμφωνήσει η Αγκυρα.


Η Αθήνα πως θα απαντήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις