Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Εκατομμυριούχος αποφασισμένος να ζήσει μέχρι τα 180: Τα βλαστοκύτταρα, η κρυοθεραπεία και το biohacking (vid)


 Ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, στον χώρο τεχνολογίας, έχει κάνει σκοπό της ζωής του να ζήσει μέχρι 180 χρονών.

Ο λόγος για τον 47χρονο Αμερικανό lifestyle γκουρού και εκατομμυριούχο Ντέιβ Άσπρεϊ, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι θα ζήσει μέχρι το έτος 2153 τουλάχιστον, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το να κάθεται σε θάλαμο κρυοθεραπείας και κάνοντας διαλειμματική νηστεία.

Ο Ντέιβ επινόησε τον όρο «Biohacking» για να περιγράψει τις μεθόδους, με τις οποίες προσπαθεί να γυρίσει πίσω το βιολογικό του ρολόι. Ανάμεσα στις τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι η απομάκρυνση τμημάτων του μυελού των οστών του και στη συνέχεια η έγχυση των βλαστικών κυττάρων στο σώμα του. Αυτό κοστίζει 25.000 δολ.

Μία άλλη μέθοδός του περιλαμβάνει την παραμονή του σε ψυχρό θάλαμο κρυοθεραπείας.

Εμφανιζόμενος στη βρετανική εκπομπή “This Morning”,  έκανε μια αμφιλεγόμενη πρόβλεψη, ότι πολλοί άνθρωποι κάτω των 40 ετών θα είναι «χαρούμενοι και εξαιρετικά λειτουργικοί» σε ηλικία 100 ετών, μετά την εφαρμογή των μεθόδων του για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Όταν ρωτήθηκε γιατί θέλει να ζήσει τόσο πολύ, ο Ντέιβ είπε: «Είμαι περίεργος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε στον κόσμο και δεν αισθάνομαι ότι έχω τελειώσει ακόμη».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

«Δεν νομίζω ότι θα είμαι ο μόνος που θα το κάνει αυτό. Μερικά πράγματα στα οποία εργάζομαι και είμαι πρωτοπόρος, είναι ακριβά, και μερικά είναι δωρεάν όπως η νηστεία. Αυτό θα είναι όπως τα κινητά τηλέφωνα, ο καθένας έχει κινητά τηλέφωνα, όλοι θα έχουν αντιγήρανση. Η αλλαγή μπορεί να συμβεί γρήγορα στην κοινωνία».

Ένα εκατομμύριο δολλάρια... για αρχή

Ο Ντέιβ έχει ξοδέψει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια στις μεθόδους με τις οποίες προσπαθεί να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του σώματός του, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των βλαστοκυττάρων του, τα οποία θα εισαγάγει ξανά στο σώμα του.

«Έχω αποφασίσει να έχω πολύ λιγότερη φλεγμονή από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι, ελέγχοντας τι τρώω και πώς κοιμάμαι και πολλές άλλες αντιγηραντικές θεραπείες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τα οφέλη από την επανεισαγωγή των βλαστικών κυττάρων, είπε: «Όταν είμαστε νέοι, έχουμε έναν τόνο βλαστικών κυττάρων και θεραπευόμαστε όπως κάνουν οι νέοι. Καθώς μεγαλώνουμε, τα βλαστικά μας κύτταρα εξαντλούνται, έτσι κάνω πράγματα όπως η διαλείπουσα νηστεία που μου δίνουν περισσότερα βλαστοκύτταρα και μετά παίρνω τα δικά μου βλαστοκύτταρα και τα μετακινώ γύρω από το σώμα, έτσι θεραπεύομαι και κινούμαι σαν νεαρός».

Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας, πιστεύει επίσης στα οφέλη της κρυοθεραπείας - τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών για τη θεραπεία μιας ποικιλίας αλλοιώσεων ιστών - και κάνει κρύο ντους για πάνω από δέκα χρόνια.

«Έχω ένα θάλαμο κρυοθεραπείας με υγρό άζωτο σε μια από τις εταιρείες μου», δήλωσε ο Ντέιβ. «Και κάνω κρύο ντους, για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχει μια τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας μπορεί να δημιουργήσει ενέργεια. Όση περισσότερη ενέργεια έχεις, τόσο νεότερος μπορείς να είσαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις