Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Έλενα Παπαρίζου: Βίασαν την κολλητή μου στο σχολείο σε ηλικία 13 ετών, άλλαξε η ζωή της


 Στις δικές της εμπειρίες αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και την εργασιακή βία, με φόντο τις πρόσφατες αποκαλύψεις στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo αναφέρθηκε η δημοφιλής τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου. 

Η Έλενα Παπαρίζου εξέφρασε την στήριξή της στα θύματα, ενώ μιλώντας στον Αντ1 και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» εξομολογήθηκε τη δική της -έμμεση- εμπειρία.

«Στεναχωριέμαι απίστευτα, γνωρίζω ότι γίνονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις παντού, δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι αυτό το πράγμα. Δεν μου έχει συμβεί. Ξεκίνησα από 17 χρονών και έχω μεγαλώσει σε ένα πολύ ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Πάντα ένιωθα από όλους τους άνδρες δίπλα μου είναι ότι με προστατεύουν. Από πολύ νέα είμαι sex humorist, κάνω πλάκα, είμαι άνετη σε αυτό το θέμα. Ένιωθα από όλους τους άντρες που ήταν γύρω μου ότι με προστάτευαν. Δεν πιστεύω ότι οι δύο μακροχρόνιες σχέσεις μου έπαιξαν ρόλο. Αν κάποιος θέλει να κακοποιήσει, θα κακοποιήσει», ανέφερε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βλέπω και άντρες να βγαίνουν να μιλάνε αυτές τις μέρες. Οι άντρες συνήθως ντρέπονται και φοβούνται να καταγγείλουν γι’ αυτά τα θέματα. Έχουμε κάνει βήματα ως κοινωνία, για τους ανθρώπους όμως που παθαίνουν τέτοια πράγματα, ασχημαίνει πολύ η ζωή τους, μοιάζει ακόμα σκοτάδι. Στο σχολείο στη Σουηδία, όταν πήγαινα στην ΣΤ’ Δημοτικού ένας άνθρωπος βίασε την κολλητή μου φίλη. Ήταν μεγαλύτερη, 13 ετών, γιατί ήταν από την Γκάμπια και από τότε η ζωή της άλλαξε πάρα πολύ».

Αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια στη Σουηδία είπε πως «ήταν γλυκά, με κάποιες δυσκολίες. Όλη μου τη ζωή ήθελα να τραγουδάω, να κάνω παραστάσεις. Ήθελα βέβαια να γίνω και παιδοψυχολόγος αλλά ίσως και να είχα ένα εστιατόριο. Μεγάλωσα σε εστιατόριο. Μου αρέσει να μαγειρεύω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις