Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Γεωργιάδης: Εξετάζεται «κόφτης» στα SMS μετακίνησης για τους κωδικούς 2 και 6


 «Η πανδημία δεν είναι αποκλειστικός σκοπός. Θα μπορούσαμε να είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας, να χρεωκοπήσουμε και να πεθάνουμε από ασιτία και άλλες ασθένειες», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το «μπάχαλο» που προκλήθηκε σχετικά με το take away τα Σαββατοκύριακα, το σενάριο να μπει «κόφτης» στις μετακινήσεις μέσω SMS, τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, αλλά και για τα ανθοπωλεία ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», όπου αναφερόμενος στο ζήτημα του take away παραδέχθηκε ότι η απόφαση που πάρθηκε, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, δεν ήταν υλοποιήσιμη καθώς «είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα», ενώ «αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα μέσα σε λίγες ώρες».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Ερωτηθείς σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αρθούν, ενώ περιμένουν με αγωνία τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας, ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη συνέχεια.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Ως εκ τούτου, πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία και αυτό «αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση».

«Η πανδημία δεν είναι αποκλειστικός σκοπός. Θα μπορούσαμε να είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας, να χρεωκοπήσουμε και να πεθάνουμε από ασιτία και άλλες ασθένειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, δε, στα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, όπου παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, έκανε λόγο για ένα λογικό αίτημα, αποκαλύπτοντας πως σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου. Διευκρίνισε πάντως πως αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να πει τι θα γίνει, καθώς τα πάντα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας.

Στο τραπέζι το σενάριο για «κόφτη» στις μετακινήσεις με SMS

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια να μπει «κόφτης» στις μετακινήσεις μέσω SMS και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν στις αγορές και την άθληση για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιβεβαίωσε ότι όντως εξετάζεται, αλλά ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Καταλήγοντας, σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, παρατήρησε ότι προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις