Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Εξοπλιστική αντεπίθεση - Παρίσι: ''Εξετάζουμε να δώσουμε La Fayette στην Ελλάδα''


 Σημαντική εξέλιξη για την ενδιάμεση λύση-Πάει ΗΠΑ το ελληνικό F-16

Mε ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16. Η Ελλάδα με την

προσθήκη των Rafale και την μετατροπή των F-16 σε Viper, φέρνει τα πάνω-κάτω στην Α. Μεσόγειο, με την Τουρκία να ανησυχεί. 

Το πρωτότυπο Viper "φόρεσε" τα διακριτικά της USAF και ετοιμάζεται για το υπερατλαντικό ταξίδι, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα. 

Το πρωτότυπο F-16 (με σειριακό αριθμό «005») θα πετάξει, συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του Fort Worth στο Τέξας, όπου εκτός από δοκιμές θα γίνει αντικείμενο και περαιτέρω αναβάθμισης. Μετά το πέρας των δοκιμών, το πρώτο, πρωτότυπο F-16 V της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) θα αποτελέσει το πρότυπο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η αναβάθμιση των υπόλοιπων 84 F-16, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω δοκιμές στις ΗΠΑ, με τα απαραίτητα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικά να τοποθετούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της σύμβασης που έχει υπογραφεί για την αναβάθμιση των F-16 ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. δολάρια. Διακηρυγμένος στόχος της ΕΑΒ και της «Λόκχιντ Μάρτιν» είναι το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2027. 

Αυτό σημαίνει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες οι εγκαταστάσεις της ΕΑΒ θα πρέπει να ολοκληρώνουν την αναβάθμιση 12 F-16 ετησίως. Από τον ρυθμό και την ταχύτητα αναβάθμισης των F-16 Block 52+ σε F-16 Viper θα κριθεί και το πώς μπορεί να προχωρήσουν άλλα έργα. Με κύριο την αναβάθμιση των F-16 Block 50 σε Block 52+ με τη χρήση των υλικών που θα αφαιρεθούν από τα αναβαθμισμένα Viper.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι αναφέρονται ξανά στην απόκτηση των μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, γράφοντας το εξής: ''Η Ελλάδα κάνει επιθετικές κινήσεις κατά της Τουρκίας!'' 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Την ίδια στιγμή, το ηχηρό μήνυμα Γαλλίας-Αιγύπτου ολοκληρώθηκε στα πλαίσια της άσκησης ''Skyros''. Rafale, Mirage-2000, F-16, MIG-29M2 συμμετείχαν ασκήσεις πάνω από την Αίγυπτο. Ήδη γαλλικά μεταφορικά Α400 προσγειώνονται στην Ελλάδα, καθώς έρχεται άσκηση ελληνικών και γαλλικών μαχητικών.  

Η πρόταση των Γάλλων  

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την La Tribune και τον Cabirel Michel, η Ελλάδα θέλει δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες σαν ενδιάμεση λύση και η Γαλλία εξετάζει να της πουλήσει δύο από τις πέντε La Fayette. 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδ, ''η Ελλάδα θέλει να κλείσει εξίσου γρήγορα το πρόγραμμα των φρεγατών, όπως συνέβη με τα Rafale. Η απόφαση προγραμματίζεται να παρθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου και θα περιλαμβάνει την απόκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών, τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών MEKO 200, καθώς και τη μεταβίβαση δύο μεταχειρισμένων πλοίων, που θα καλύψουν το κενό μέχρι την ένταξη των νέων πλοίων σε υπηρεσία.''

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις