Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Πώς «τα έκανε θάλασσα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη & στην περίπτωση Κουφοντίνα: Ψήφισαν νόμο που δικαιώνει τον «Λουκά» της 17Ν


 Σε νέο αδιέξοδο βρίσκεται με πλήρη ευθύνη της, η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη σχετικά με την υπόθεση του Δ.Κουφοντίνα καθώς υπάρχει κίνδυνος πραγματικός ο αρχιεκτελεστής της 17Ν (και εκ των ιδρυτικών μελών του μεταπολιτευτικού ΠΑΣΟΚ, να μην τα ξεχνάμε αυτά) να χάσει την ζωή του λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά δείχνει να παραπαίει και να τα έχει χαμένα όπως σε πλείστες άλλες περιπτώσεις (πανδημία κορωνοϊού, κακοκαιρία "Μήδεια", παραβίαση ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruc Reis, σκάνδαλο παιδοφιλίας Λιγνάδη κ.λ.π.) είναι αυτή η οποία έδωσε την δυνατότητα στον Δ.Κουφοντίνα (τον καταδικασμένο 11 φορές ισόβια) να διαμαρτύρεται εν δικαίω καθώς με το νόμο που αυτή η κυβέρνηση είχε ψηφίσει λίγους μήνες (Δεκέμβριο) πριν ανέφερε ότι: "Όσοι απομακρύνονται από τις αγροτικές φυλακές(λιγότερο σκληρές φυλακές) επιστρέφουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία βρίσκονταν".

Οι κυβερνητικοί φωστήρες που συνέταξαν το σχετικό νόμο και τα μέλη της ΝΔ που τον ψήφισαν ούτε καν σκέφτηκαν ότι μέσα σε αυτούς που θα μεταφέρονταν βρίσκονταν και ο "Λουκάς" της 17Ν (ο οποίος είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές στο Βόλο επομένως θα έπρεπε να επιστρέψει εκεί όπως ζητά και όχι να μεταφερθεί στις φυλακές του Δομοκού).

Τώρα τα πράγματα βάζει στην θέση τους και αποκαλύπτει την κυβερνητικής γύμνια και σε αυτό το πεδίο η ανακοίνωση της ένωσης δικαστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Με απλά λόγια έδωσε η ίδια η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στον αρχιεκτελεστή της 17Ν να αποκλειστεί από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και συνεπώς η παραβίαση του δικαιώματά του να εγείρει και πολιτικό ζήτημα όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Π.Χρηστίδης:

«Στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η Κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς. Δική της είναι η νομοθετική διάταξη για την μεταγωγή του στη φυλακή αρχικής κράτησης (Κορυδαλλός). Τα δε, μετέπειτα διαδικαστικά τεχνάσματα (επίκληση κορωνοϊού) την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας. Η Κυβέρνηση -που δημιούργησε το πρόβλημα- οφείλει να βρει λύση, ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος του από απεργία πείνας.»

Η ουσία είναι ότι αν πεθάνει ο Δ.Κουφοντίνας (αν και άποψή μας είναι ότι για τέτοιου είδους περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει η θανατική ποινή και να μην το συζητάμε) θα φ'έρει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πολύ μαχητικές εκδηλώσεις της άκρας Αριστεράς ενώ δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί ακόμα και η δημιουργία ενός τρομοκρατικού κινήματος.

Αυτά συμβαίνουν όταν ως κυβέρνηση διαπράττεις απανωτές γκάφες...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις