Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Σε πανικό οι Βρυξέλλες- Μακρόν σε Μέρκελ: «Φέρτε ότι εμβόλιο βρείτε» - Εξετάζεται το Sputnik V

Σε πανικό φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΕ εξαιτίας της ανικανότητάς της να βρει μια διαδικασία  για να διασφαλίσει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με τις χώρες μέλη να μην προχωρούν σε 

εναλλακτικές λύσεις, όπως η Ελλάδα η οποία με τα φοβικά σύνδρομα της κυβέρνησης διστάζει να προχωρήσει σε δική της παραγγελία εμβολίων.

Μετά το φιάσκο με την εταιρεία  Astrazeneca τώρα Γάλλοι και Γερμανοί δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να υπογράψουν για οποιοδήποτε εμβόλιο ακόμη και αυτό του ρωσικού Sputnik V σπεύδοντας να πουν ότι «η γεωπολιτική στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν παίζει κανένα ρόλο».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπρόσωπος του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν «στην υποδοχή στην Ευρώπη οποιουδήποτε εμβολίου  που τηρεί τις προδιαγραφές της ΕΕ και οι γεωπολιτικές ισορροπίες και αντιθέσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο», δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η απάντηση αυτή ήρθε σε ερώτηση αναφορικά με το αν οι Βρυξέλλες εξετάζουν την προμήθεια ποσοτήτων του Sputnik V, καθώς η Α.Μέρκελ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει στην Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις