Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Παραδέχονται πως ταλαιπωρούν 1 χρόνο τσάμπα τον κόσμο «Το lockdown δεν λειτουργεί – Κάνει ζημιά»

 


Ο Ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί παραδέχονται ότι κάτι δεν πάει καλά

Το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων της κυβέρνησης και καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε σημερινή εκπομπή,

μία μέρα μετά την παράταση του lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου, παραδέχθηκε πως το lockdown δεν λειτουργεί κι έριξε όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις για να σταματήσει η ζημιά στην κοινωνία! 

Με λίγα λόγια ο κ.Βατόπουλος παραδέχθηκε πως εδώ και 1 χρόνο, από πέρυσι τον Μάρτιο, η επιτροπή μαζί με την κυβέρνηση ταλαιπωρούν και καταστρέφουν τους Έλληνες για το τίποτα! 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει τεράστια πίεση από την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «το oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου περί λανθασμένες αποφάσεις της επιτροπής, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε «Τι θα πει λάθος απόφαση; Πολλές φορές στην επιστήμη ανακαλύπτεις εκ των υστέρων ότι δεν ήταν σωστή μια απόφαση. Τώρα όμως χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις.

Εμείς, η επιτροπή επιστημόνων, δεν μπορούμε να πάρουμε υπεύθυνες αποφάσεις, προτείνουμε. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις να πάρει η πολιτεία».

Στο ερώτημα αν θα συναινούσε η επιτροπή σε ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, ο κ. Βατόπουλος εξηγεί ότι η επιτροπή θα μπορεί να πει πόσα θύματα θα προκαλέσει το άνοιγμα αλλά δεν είναι στη δική της δικαιοδοσία να αποφασίσει. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με λίγα λόγια ο κ. καθηγητής προσπάθησε να αποποιηθεί πάλι τις ευθύνες της επιτροπής και να τα ρίξει όλα στην κυβέρνηση. 

Όσον αφορά στους λόγους που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ενώ βρισκόμαστε σε lockdown, o καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει υπερμετάδοση και αυτό είναι κάτι που προκαλεί φόβο στους ειδικούς. «Η πολιτική πίεση πρέπει να πέσει στην παραγωγή εμβολίων», τόνισε επισημαίνοντας ότι στις πολύ μεγάλες ηλικίες παρατηρούνται πλέον λιγότερα κρούσματα. 


Πηγή: medlabnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις