Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από τη Γερουσία στο οικονομικό πακέτο-μαμούθ για την πανδημία


 Έπειτα από ώρες συζητήσεων, εντατικών διαπραγματεύσεων και μίας μαραθώνιας ψηφοφορίας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης ύψους 1.900 τρισ. δολαρίων που φέρει την «υπογραφή» του Τζο Μπάιντεν και στοχεύει στην τόνωση της οικονομίας και την ανακούφιση όσων πλήττονται σκληρά από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, και το τρίτο κατά σειρά που υιοθετείται στη χώρα προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας κατά την ψηφοφορία 50 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά.

Η τελική εκδοχή του πακέτου θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί -που αποτελούν την πλειοψηφία- θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου -πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας.

Ο χρόνος πιέζει για την στήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, η οποία έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε εξ αρχής να δει να υιοθετείται ήδη από τις αρχές του Φεβρουαρίου το «αμερικανικό σχέδιο διάσωσης» που έχει καταρτίσει.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Στο νομοθετικό πακέτο περιλαμβάνεται η οικονομική στήριξη των περισσότερων Αμερικανών με το ποσό των 1.400 δολαρίων.

Στο συμβιβασμό επί ορισμένων ζητημάτων στον οποίο συναίνεσε το Δημοκρατικό Κόμμα προ της ψηφοφορίας περιλαμβάνεται το ύψος του ομοσπονδιακού επιδόματος ανεργίας, το οποίο οι Δημοκρατικοί τελικά συμφώνησαν να μειώσουν από τα 400 δολάρια στα 300 εβδομαδιαίως.

Βάσει του σχεδίου, η ισχύς του επιδόματος θα παραταθεί έως την 6η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις