Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μονπελιέ: Ο σκηνοθέτης Αλέν Φρανσόν ο στόχος της επίθεσης με μαχαίρι


 
Ο σκηνοθέτης Αλέν Φρανσόν, ένας από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες του γαλλικού θεάτρου, ήταν ο στόχος της επίθεσης με μαχαίρι στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Τραυματίστηκε σοβαρά από άγνωστο άνδρα -σε συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί-, όμως η ζωή του δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο κατόπιν επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.

Ο Αλέν Φρανσόν, ηλικίας 76 ετών, κατέρρευσε στο δρόμο, κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό, ο 76χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία δημόσιας τάξης, η οποία ανακάλυψε ίχνη αίματος σε διάφορους δρόμους.

Το απόγευμα εγχειρίστηκε και η ζωή δεν απειλείται πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τίποτα δεν εξηγεί προς το παρόν την επίθεση και η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσαγωγή. Οι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει όπλα, συμπλήρωσε η αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ο σκηνοθέτης παρέδιδε από τα μέσα Φεβρουαρίου μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Μονπελιέ.

«Ο αγαπημένος μου Αλέν Φρανσόν δέχθηκε μια φρικτή επίθεση στο Μονπελιέ […]. Ευχαριστώ τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό, που τον φρόντισαν γρήγορα. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε εκείνον και τους οικείους του», έγραψε σε tweet η υπουργός Πολιτισμού Ροζελίν Μπασελό.

Γεννηθείς το 1945 στο Σεντ Ετιέν, ο Αλέν Φρανσόν, που έχει τιμηθεί τρεις φορές με το γαλλικό βραβείο θεάτρου Molière και είναι μεγάλος θαυμαστής του Τσέχοφ και προασπιστής των σύγχρονων συγγραφέων, έχει ανεβάσει πάνω από 100 έργα σε διάστημα μισού και πλέον αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις