Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Σοκ στην κυβέρνηση με τους 30άρηδες: Μόλις το 20% έχει κλείσει ραντεβού - Δεν πάει κανείς να εμβολιαστεί!


 Αν τα χαμηλά ποσοστά προσέλευσης στους ηλικιωμένους προκαλούσαν «πονοκέφαλο» σε κυβέρνηση και «ειδικούς», τότε τα ποσοστά στους 30άρηδες... προκαλούν σοκ! 

Καθώς παρά το αφήγημα και τους τίτλους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ περί «ουρών» έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και πως «οι νέοι βάζουν τα γυαλιά στους μεγαλύτερους» η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. 

Και ευθύνη για αυτό έχει η ίδια η κυβέρνηση, διότι οι νέοι στην αρχή έδειξαν ένα ενδιαφέρον για εμβολιασμό, όμως εδώ και καιρό τα κλεισμένα ραντεβού παραμένουν στάσιμα. 

Τα πολλά περιστατικά θρομβώσεων, η αντίδραση της κυβέρνησης και των «ειδικών» οι οποίοι αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca το κρύβουν κάτω από το χαλί και μάλιστα εμβολιάζει τους 30άρηδες μόνο με αυτό το εμβόλιο (σήμερα άνοιξαν οι εμβολιασμοί και με τα άλλα εμβόλια για τους 35-39), αλλά γενικώς και η άρνηση της να φέρει και άλλα εμβόλια όπως το Sputnik V, έχουν προβληματίσει τους νέους, οι οποίοι πλέον έχουν σταματήσει να κλείνουν ραντεβού. 

Να τονίσουμε εδώ πως εκτός από τους 30άρηδες υπάρχουν πολλές ακυρώσεις για εμβολιασμούς με το AstraZeneca. 

Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ μόλις το 22% των 30-39 ετών έχει κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, με το 17% να έχει ήδη εμβολιαστεί. 

Και μάλιστα οι εμβολιασμοί για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν ανοίξει εδώ και περίπου έναν μήνα και όπως έγραφε τότε ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είχαν κληθεί εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού τις πρώτες ημέρες. 

Όπως ανέφεραν τότε περίπου το 15-20% έκλεισε ραντεβού μέσα στις πρώτες 2-3 μέρες, με το pronews.gr να σημειώνει και τότε πως δύσκολα θα συνεχίσει να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς, καθώς οι περισσότεροι 30άρηδες έχουν άυλη συνταγογράφηση και έτσι έκλεισαν αυτόματα ραντεβού. 

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ: 

Στην ηλικιακή ομάδα 45-49, το 26% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 56,2%.

Στην ηλικιακή ομάδα 40-44, το 21% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό πάει στο 45%.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-39, το 17% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού της πρώτης δόσης το ποσοστό ανέρχεται στο 22%.

Να τονιστεί πως εκτός από τους 30άρηδες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τους νησιώτες, καθώς κάποια τουριστικά νησιά όπως η Λέσβος, η Κάλυμνος, η Σάμος κ.α στα οποία οι υγειονομικές αρχές μέχρι τώρα χρησιμοποιούν το εμβόλιο της J&J τα κλεισμένα ραντεβού είναι περί του 20-25%. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις