Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Καταρρέει το αφήγημα - Η «χρεωκοπία» του προγράμματος εμβολιασμού: Οι αριθμοί... «βάλτωσαν» - Δείτε πόσοι έχουν εμβολιαστεί


 Συνεχίζεται το αφήγημα για το «επιτυχημένο» εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, με την ονομασία «Ελευθερία», καθώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δείχνουν διαρκώς τις ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα. 

Παρόλα αυτά, αν και υπάρχει αύξηση στα ποσοστά, κυρίως στις μικρότερες ηλικίες, η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, όπως θα δούμε και στους αριθμούς εδώ και περίπου έναν μήνα έχουν αυξηθεί ελάχιστα τα ποσοστά των εμβολιασμένων και... σχεδόν καθόλου τα ποσοστά των κλεισμένων ραντεβού. 

Να σημειωθεί εδώ πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει περίπου το 70-80% του πληθυσμού, καθώς σύμφωνα με τους «ειδικούς» αυτό είναι το «μαγικό» ποσοστό για να χτιστεί το λεγόμενο «τοίχος ανοσίας». 

Όπως βλέπουμε στους παρακάτω αριθμούς στις ηλικίες άνω των 75 ετών ελάχιστος κόσμος προσήλθε τον τελευταίο μήνα για εμβολιασμό και πλέον τα ποσοστά των εμβολιασμένων «αγγίζουν» τα ποσοστά των κλεισμένων ραντεβού. Αν δούμε παράλληλα τα κλεισμένα ραντεβού θα παρατηρήσουμε ότι αυτά δεν αυξήθηκαν σχεδόν καθόλου (αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες) και έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στις συγκεκριμένες ηλικίες θα μείνουν ως έχουν (ίσως αυξηθούν λίγο ακόμα). 

Παράλληλα μην ξεχνάμε πως αυτές οι ηλικίες, δεδομένου ότι ήταν οι πρώτες που εμβολιάστηκαν, σε λίγους μήνες θα κληθούν να κάνουν την 3η δόση. 

Έτσι, με εξαίρεση τους 75-79 ετών οι οποίοι από την αρχή έδειξαν «θερμοί» ως προς τον εμβολιασμό, καμία άλλη ηλικιακή ομάδα δεν έχει φτάσει το 70%. 

Από εκεί και πέρα στους 60 έως και 74 υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στους εμβολιασμούς, καθώς αυτό τον μήνα υπήρχαν και πολλά κλεισμένα ραντεβού των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων, όμως τα κλεισμένα ραντεβού αυξήθηκαν ελάχιστα. 

Στις συγκεκριμένες ηλικίες δείχνει πιο βατό μεν, αλλά δύσκολο δε, να φτάσουμε το 70%. 

Ενώ στους κάτω των 60 ετών παρά το αφήγημα της κυβέρνησης είναι απίθανο να φτάσουμε το 70%. Ο λόγος είναι πως παρά την μεγάλη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων, λογικό αφού οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας ουσιαστικά άνοιξαν αυτόν τον μήνα, τα κλεισμένα ραντεβού δεν έχουν αυξηθεί καθόλου. Και μάλιστα σε καμία ηλικιακή υποομάδα αυτά δεν φτάνουν κοντά στο 70%. 

Δείτε τα ποσοστά εμβολιασμένων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γ.γ. του Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους (να σημειωθεί πως αριστερά στην παρένθεση είναι η αύξηση που υπάρχει στο ποσοστό εμβολιασμένων από τα νούμερα που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα, ενώ δεξιά είναι η αύξηση των ραντεβού): 

Αναφορικά με τους 40-44 ετών, που η πλατφόρμα άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι έχουν κλείσει 145.000 ραντεβού, με το 21% να έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού θα φτάσει στο 45%


Τέλος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι 3.250.000 πολίτες θα έχουν κάνει έστω και μία δόση (ποσοστό 31%) και 1,8 εκατ. θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 17,2%).

Να σημειωθεί πως από την Τετάρτη ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις