Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Νέα μελέτη "βόμβα" για την προέλευση του κορονοϊού - Προσπάθησαν οι Κινέζοι να καλύψουν τα ίχνη;


 Μία νέα μελέτη - "βόμβα" υποστηρίζει ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον κορονοϊό σε ένα εργαστήριο στην Ουχάν και στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους, κατασκευάζοντας νέες μορφές του ιού ώστε να μοιάζει ότι προήλθε και εξελίχθηκε από τις νυχτερίδες.

Οι συγγραφείς της μελέτης είναι ο Βρετανός καθηγητής, Angus Dalgleish, και ο Νορβηγός καθηγητής Dr. Birger Sørensen. Οι δυο ερευνητές περιγράφουν ότι έχουν «εκ πρώτης όψεως αποδείξεις ρετρό-μηχανικής στην Κίνα» εδώ και έναν χρόνο, αλλά αγνοήθηκαν από ακαδημαϊκούς και μεγάλα περιοδικά.

Ο Ντάλγκλις είναι καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο και είναι γνωστός για την πρωτοποριακή του έρευνα και τη δημιουργία του πρώτου «εμβολίου HIV», για τη θεραπεία διαγνωσμένων ασθενών, ώστε να τους επιτρέψει να μην λαμβάνουν φάρμακα για μήνες. Ο Sørensen είναι ιολόγος και πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, Immunor, η οποία ανέπτυξε υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ονομάζεται Biovacc-19.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Οι συγκλονιστικοί ισχυρισμοί στη μελέτη περιλαμβάνουν κατηγορίες για «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια, και σημειώνει τη σιωπή και την εξαφάνιση επιστημόνων, που μίλησαν, στην κομμουνιστική χώρα. Το άρθρο του περιοδικού, το οποίο αποκτήθηκε αποκλειστικά από το DailyMail.com και πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, καθώς η πλειοψηφία των ειδικών αρνήθηκε μέχρι πρόσφατα ότι η προέλευση του COVID-19 ήταν κάτι διαφορετικό από μια φυσική μόλυνση που μετφέρεται από ζώα σε ανθρώπους.

Κατά την ανάλυση των δειγμάτων COVID-19 πέρυσι σε μια προσπάθεια δημιουργίας εμβολίου, οι Dalgleish και Sørensen ανακάλυψαν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα» στον ιό που λένε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο από χειραγώγηση σε εργαστήριο. Είπαν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά απορρίφθηκαν από μεγάλα επιστημονικά περιοδικά που ήταν τότε σίγουρα ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες ή άλλα ζώα και μεταφέρθηκε στον άνθρωπο. Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής της MI6, Sir Richard Dearlove, μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε ως «ψεύτικη είδηση». Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης τελικά άρχισαν να εξετάζουν την πιθανότητα ότι ο κορονοϊός "δραπέτευσε" από το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan στην Κίνα - ένα εργαστήριο όπου τα πειράματα περιελάμβαναν χειρισμό ιών για να αυξήσουν τη μολυσματικότητα τους και να μελετηθούν οι πιθανές επιπτώσεις τους στον άνθρωπο.

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την CIA να επανεξετάσει πώς προήλθε ο ιός, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας εργαστηριακού ατυχήματος. Η ανακοίνωση ακολούθησε την αποκάλυψη ότι είχε υποβληθεί στο Λευκό Οίκο μια προηγουμένως μη κοινοποιημένη έκθεση πληροφοριών, υποστηρίζοντας ότι αρκετοί ερευνητές στο ινστιτούτο Wuhan νοσηλεύτηκαν με ασθένεια τον Νοέμβριο του 2019. Το έγγραφο αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα από την Wall Street Journal. Αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ δέχτηκαν επίσης πυρά επειδή φέρεται να χρηματοδοτούν αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα πειράματα ερευνητών στο εργαστήριο Wuhan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις