Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Χίος: Δέκα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στους Αφγανούς λαθρομετανάστες για τον εμπρησμό του ΚΥΤ Μόριας το 2020


 Έφεση χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα για την καταδικαστική απόφαση που επέβαλλε το Δικαστήριο της Χίου, στους τέσσερις καταδικασθέντες Αφγανούς λαθρομετανάστες, για τον εμπρησμ το Σεπτέμβριο του 2020 στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου

Ολοκληρώθηκε η δίκη στο ΜΟ Χίου (11/06) για τους έξι Αφγανούς λαθρομετανάστες, κατηγορούμενους για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας τον Σεπτέμβριο του 2020. Σύμφωνα με την απόφαση, ένοχοι κρίθηκαν τέσσερις από τους έξι λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, – δύο  είχαν καταδικαστεί τον Μάρτιο για τον εμπρησμό στη Μόρια- στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών, χωρίς δικαίωμα αναστολής και χωρίς να αναγνωρίσει κανέναν ελαφρυντικό. Το Δικαστήριο απέρριψε επίσης την ένσταση των συνηγόρων που είχαν οι κατηγορούμενοι λαθρομετανάστες, για ακαταλληλότητα αναφορικά με την δήλωσή των κατηγορουμένων ως “ασυνόδευτα ανήλικα”, καθώς επίσης ένσταση υπέβαλλαν αναφορικά με την απουσία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας επίσης λαθρομετανάστη διαβιούντα την επίμαχη περίοδο στο ΚΥΤ Μόριας, ο οποίος είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του τους κατηγορούμενους, ο οποίος έλαβε άσυλο αναχώρησε για την Αθήνα και δεν έχει εντοπισθεί.

Οι συνήγοροι των -κατά δήλωσή τους – ανήλικων, λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν, δήλωσαν την έκπληξή τους για το ότι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ υπέβαλλαν έφεση κατά της απόφασης.

Με το “ενδιαφέρον” ΜΚΟ, μέλη των οποίων ζητούσαν εγγυήσεις «για δίκαιη δίκη», ενώ κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, δεν επετράπη η είσοδος στην Δικαστική Αίθουσα σε εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας, σε δημοσιογράφους, διεθνείς παρατηρητές και δικηγόρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Στην ανακήρυξη της απόφασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης και οι ΜΚΟ, δήλωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις