Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Εσείς τι ομάδα αίματος έχετε;- Δείτε 10 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε


 Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια ομάδα αίματος Α, Β, ΑΒ ή Ο, η οποία καθορίζεται από τη γέννηση μας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε τύπος αίματος έχει τις δικές του ιδιότητες, που είναι κοινές σε όσους έχουν την ίδια ομάδα αίματος.

Αυτή είναι μια ανασκόπηση των σημαντικότερων χαρακτηριστικών των ομάδων αίματος:

Ομάδα αίματος και απόγονοι

Περίπου το 85% των ανθρώπων είναι ρέζους θετικό. Ωστόσο, αν μια γυναίκα είναι ρέζους αρνητικό και ο άντρας που την αφήνει έγκυο είναι ρέζους θετικό, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ότι το παιδί τους θα αναπτύξει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ομάδα αίματος και ασθένειες

Ανάλογα με το πρόβλημα υγείας, κάθε τύπος αίματος μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ευαίσθητος σε αυτό, έτσι θα πρέπει να ψάξετε τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία σας και να προσπαθήσετε να τους μειώσετε.

Ομάδα αίματος και διατροφή

Θα πρέπει να γνωρίζετε την ομάδα του αίματός σας, ώστε να γνωρίζετε τα τρόφιμα που είναι ευεργετικά για την υγεία σας, και ποια να αποφύγετε. Ως εκ τούτου, άτομα με ομάδα αίματος Α πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά.

Όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο συνιστάται να καταναλώνουν περισσότερες πρωτεΐνες με τη μορφή ψαριών και κρέατος, και όσοι έχουν ομάδα αίματος ΑΒ πρέπει να καταναλώνουν άπαχο κρέας και θαλασσινά. Τέλος, όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Β πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρέας.

Αντιγόνα στο αίμα

Τα αντιγόνα του αίματος μπορεί να είναι παρόντα στο αίμα, το πεπτικό σύστημα, τους πνεύμονες, και τα ρουθούνια, μέσα στο στόμα και το παχύ έντερο.

Ομάδα αίματος και άγχος

Τα άτομα με ομάδα αίματος O χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν μετά από μια αγχωτική κατάσταση από ό, τι οι άλλοι.

Προβλήματα ομάδας αίματος και βάρος

Η ομάδα αίματος μπορεί επίσης να καθορίσει αν κάποιος θα έχει λίπος στην κοιλιά ή όχι, καθώς όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό, και όσοι έχουν ομάδα αίματος Α δεν πάσχουν από τέτοια θέματα γενικότερα.

Ομάδα αίματος και εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που ανήκουν στην ομάδα αίματος ΑΒ συλλαμβάνουν πολύ πιο εύκολα από γυναίκες άλλων ομάδων αίματος, καθώς έχουν μειωμένη παραγωγή ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης.

Ομάδα αίματος και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σε περίπτωση που χρειαστείτε μετάγγιση αίματος, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα άτομα με O με ρέζους αρνητικό μπορούν να δώσουν αίμα σε οποιαδήποτε ομάδα αίματος, και όσοι έχουν ομάδα αίματος ΑΒ είναι αποδέκτες όλων των ομάδων αίματος. Αυτή η πληροφορία θα φανεί χρήσιμη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να σωθεί πολύτιμος χρόνος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις