Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ιταλία: Είχαν μετατρέψει νεκροταφείο της Ρώμης σε… πιάτσα ναρκωτικών


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Ιταλία: Σε σούπερ μάρκετ και… drive-in κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών είχαν μετατρέψει για τρία και πλέον χρόνια συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Ιταλίας,

με τη συνεργασία διεφθαρμένων αστυνομικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών ΜΜΕ, οι Αρχές ερευνούσαν αυτή την απίστευτη υπόθεση από τον Φεβρουάριο του 2018 και μέσα στην εβδομάδα που πέρασε εξάρθρωσαν τελικά το κύκλωμα, το οποίο αποτελείτο κατά βάση από Αιγύπτιους «νονούς».

Επίκεντρο της διακίνησης και μια από τις μεγαλύτερες «πιάτσες» διακίνησης ναρκωτικών στη γειτονική χώρα ήταν το νεκροταφείο Φλαμίνιο, που βρίσκεται βόρεια της Ρώμης και θεωρείται το μεγαλύτερο της Ιταλίας, καθώς έχει έκταση 1.400 στρέμματα.

Ως προκάλυμμα χρησιμοποιούνταν τα… ανθοπωλεία στην είσοδο του κοιμητηρίου, όπου τα ναρκωτικά κρύβονταν σε βάζα και γλάστρες με λουλούδια, ή σε γειτονικούς θάμνους. Οι «πελάτες» τα παραλάμβαναν από τους ψεύτικους «ανθοπώλες» και πλήρωναν κυριολεκτικά εποχούμενοι, χωρίς να βγουν από το Ι.Χ. ή να ξεπεζέψουν από τη μοτοσικλέτα τους. Κάποιες φορές, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, τα μέλη του κυκλώματος τους συνόδευαν ως τον γειτονικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ζαρντινιέρες και άλλες κρυψώνες στον περιβάλλοντα χώρο ή τα έφεραν εκεί συνεργάτες τους. Στην περιοχή βρίσκεται κι ένα κρεοπωλείο-βιτρίνα, που αποτελούσε επίσης σημείο διακίνησης, με τα ναρκωτικά να κρύβονται στα ψυγεία.

Ο αρχηγός και τα περισσότερα μέλη της συμμορίας ήταν Αιγύπτιοι και σύχναζαν στο κοντινό καφέ «Κλεοπάτρα». Γι’ αυτό και η επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας πήρε το… όνομα της Αιγύπτιας βασίλισσας – «Επιχείρηση Κλεοπάτρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας, οι ναρκέμποροι κατάφεραν να συνεχίσουν επί τόσο μεγάλο διάστημα τη δράση τους επειδή είχαν την κάλυψη δύο καραμπινιέρων κι ενός αξιωματικού της αστυνομίας, οι οποίοι τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα και παραπέμφθηκαν «πακέτο» στον εισαγγελέα μαζί με τους υπολοίπους. Συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα και οι μισοί προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό ή αφέθηκαν ελεύθεροι ως τη δίκη τους με χρηματική εγγύηση και άλλους περιοριστικούς όρους. Στο πλαίσιο της έρευνας -η οποία περιλάμβανε τηλεφωνικές και επιτόπιες παρακολουθήσεις, ελέγχους από κάμερες κ.λπ.- η αστυνομία εντόπισε 80 αγοραστές ναρκωτικών «για προσωπική χρήση».

Παράλληλα κατέσχεσε από το «ανθοπωλείο» και άλλους χώρους του νεκροταφείου σχεδόν 2 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την «Il Fatto Quotidiano», οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών μπορούσαν να φτάσουν και τις 400 μέσα σε μία μέρα, με τον αντίστοιχο καθημερινό τζίρο να ανέρχεται ως τα 20.000 ευρώ τις μέρες με πολλή κίνηση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα! Να σημειωθεί ότι την «Επιχείρηση Κλεοπάτρα» διηύθυναν από κοινού η Γενική Εισαγγελία της Ρώμης και η Διεύθυνση Επιχειρήσεων κατά της Μαφίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις