Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ομολογία Α.Εξαδάκτυλου: Χιλιάδες εμβολιασμένοι δεν έχουν ανοσία στην μετάλλαξη Δέλτα - Εκθέτει Κ.Μητσοτάκη


 Ομολογία-σοκ από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε χιλιάδες εμβολιασμένοι πολίτες δεν έχουν ανοσία στον κορωνοϊό! 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, «οι εμβολιασμένοι προστατεύονται σε ένα ποσοστό 88% από την ινδική μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 εμβολιασμένους, οι 12 δεν έχουν άμυνα, οι 88 έχουν άμυνα έναντι της μετάλλαξης 'Δέλτα', για αυτό πρέπει να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι περίπου 407.000 πολίτες (από τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις) δεν έχουν καμία προστασία από την μετάλλαξη Δέλτα! Και αυτό... αν θεωρήσουμε ότι τα ποσοστά τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Α.Εξαδάκτυλος είναι σωστά, γιατί οι τελευταίες μελέτες έδειχναν ανοσία 79% με το εμβόλιο της Pfizer και κατά 60% με το εμβόλιο της AstraZeneca. Δηλαδή, πολύ χαμηλότερα ποσοστά! 

Όπως και να έχει αυτό που γίνεται κατανοητό είναι πως τα υπάρχοντα εμβόλια δεν προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό από την μετάλλαξη Δέλτα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριζε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κ.Μητσοτάκης είπε ουσιαστικά ότι όσοι εμβολιαστούν θα ζήσουν, ενώ όσοι δεν εμβολιαστούν μπορεί να πεθάνουν (αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα).


Άραγε ο πρωθυπουργός έχει γνώση των πραγματικών επιστημονικών δεδομένων; Αν ναι πως είναι δυνατόν ένας αρχηγός κράτους να υπόσχεται σε έναν εμβολιασμένο ότι δεν θα πεθάνει από την μετάλλαξη Δέλτα; 


Από εκεί και πέρα ο Α.Εξαδάκτυλος είπε πως «η ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ γρήγορα. Όταν αύριο-μεθαύριο τα νοσοκομεία θα ξαναγεμίσουν από ασθενείς με κορωνοϊό, που θα γεμίσουν από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ασθενείς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως γινόταν εδώ και πολλούς μήνες, πχ. κάποιος που ήθελε να κάνει μια επέμβαση και περίμενε πολλούς μήνες».

«Είναι μια νόσος που μεταδίδεται ταχύτατα και επηρεάζει την ζωή όλων μας. Οι άνω των 55 ετών πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν όλοι, το χρωστούν στον εαυτό τους και στην κοινωνία, το χρωστούν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, δεν μπορεί να ζητάμε από μαθητές και φοιτητές να εμβολιαστούν, ενώ αυτοί που έχουν το πρόβλημα να μην εμβολιάζονται», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.


Ενώ απείλησε ουσιαστικά και με lockdown, «θα είναι πολύ κρίμα η χώρα μας να ξαναμπεί σε αυτήν την δίνη, ενός lockdown, ενώ έχουμε την δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε με άλλους όρους και ενώ έχουμε και το προνόμιο να έχουμε εμβόλιο και αν επιλέγουμε ποιο εμβόλιο θα κάνουμε».

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν οι πολίτες να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα ανθρώπων και συνθήκες συνωστισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος, η αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη είναι απόρροια των επισκεπτών που έφθασαν στο νησί, ενώ επεσήμανε ότι «η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πιο μεταδοτική και προκαλεί μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις