Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Θεσσαλονίκη: Μόνο το 6% από καφέ – μπαρ, εστιατόρια θα απαγορεύει πελάτες

 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το 85% θέλει να λειτουργήσει με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, το 6% θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους στους χώρους του, ενώ το 9% δεν έχει αποφασίσει ακόμη

Προβληματισμένοι παραμένουν οι επαγγελματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, για το αν θα ανοίξουν τους κλειστούς τους χώρους ως αμιγώς covid free. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το 85% θέλει να λειτουργήσει με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, το 6% θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους στους χώρους του, ενώ το 9% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Η πλειοψηφία των εστιατόρων υποστηρίζει, πάντως, ότι το να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους αμιγώς με εμβολιασμένους εγείρει οικονομικό θέμα, καθώς θα πρέπει να απασχολούν και άλλους υπαλλήλους για τους ελέγχους, ενώ έχουν κόστος για τους πελάτες τα rapid tests. Λένε επίσης ότι η Πολιτεία μετατοπίζει σε αυτούς την ευθύνη και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την στιγμή που ισχύουν μέτρα, τα οποία θα τηρούνται αυστηρά.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί μετά τις 15 Ιουλίου. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας θα είναι αυτός που θα αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας  του κατάστηματός του.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι “αμιγείς” χώροι θα εξυπηρετούν μόνο εμβολιασμένους (άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες) αλλά και όσους έχουν νοσήσει το πολύ μέχρι πριν από έξι μήνες. Το κίνητρο για τον επιχειρηματία θα είναι ότι θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών.

Επίσης, στους covid free χώρους, ο πελάτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να έχει πραγματοποιήσει rapid test.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις