Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

MiG-25: Η αερομαχία ιρακινού μαχητικού με Predator και η ιστορική…κατάρριψη [vid]

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-25 με την κωδική ονομασία «Foxbat» ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Αμερικανών αλλά και των συμμαχικών δυνάμεων του NATO κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λόγω της φήμης του και την αποτελεσματικότητα του στο πεδίο της μάχης.

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2002, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-25 που υπηρετούσε στην πολεμική αεροπορία του Ιράκ ήρθε αντιμέτωπο με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε μια ιστορική αερομαχία, που είχε μια εξίσου ιστορική κατάρριψη.

Ειδικότερα, το drone MQ-1 Predator της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, εκτελούσε μια αποστολή αναγνώρισης στο Ιράκ, ενώ ήταν οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος AIM-92 Stinger, όταν ενεπλάκη σε αερομαχία με ένα ιρακινό μαχητικό MiG-25.

Τα δύο αεροσκάφη εξαπέλυσαν τους πυραύλους τους, ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο της περιόδου, το ιρακινό μαχητικό κατάφερε αποφασιστικό πλήγμα, γράφοντας με αυτόν τον τρόπο ιστορία, καθώς επρόκειτο για την πρώτη καταγεγραμμένη κατάρριψη ενός drone από μαχητικό αεροσκάφος.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις