Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

«Ναι» της Ιεράς Συνόδου στις εντολές Κ.Μητσοτάκη: «Θα κάνουμε κήρυγμα υπέρ του εμβολίου στις Εκκλησίες»!


 Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας για την ενίσχυση της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αλλά και στην εγκύκλιο που θα αποσταλεί.

Κατά τον ίδιο αμέσως μετά το τετ α τετ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ζητήθηκε από τους ιερείς «που θέλουν, αλλά φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο» να διατυπώσουν τις απορίες που έχουν σχετικά, τις οποίες θα απαντήσει «σύντομα και επιστημονική τεκμηριωμένα ο Σωτήρης Τσιόδρας».

Ενώ στη συνέχεια είπε πως θα γίνεται προπαγάνδα (!) υπέρ του εμβολίου στον οίκο του Θεού, στις Εκκλησίες. 

«Οι απαντήσεις θα γίνουν φυλλάδια, τα οποία θα μοιραστούν στις Εκκλησίες όλης της χώρας και θα διαβάζονται στο τέλος της λειτουργίας. Μπορεί να γίνει και μέσα στο κήρυγμα, αν έχει σχέση με το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο».

Κοινός θα συγχέουν το Ευαγγέλιο και κατά περίπτωση τα ίδια τα λόγια του Ιησού Χριστού με το εμβόλιο και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. 

Πρόκειται ουσιαστικά για αποδοχή των εντολών που είχε δώσει πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όταν και του είχε πει να γίνεται κήρυγμα υπέρ του εμβολίου. 

«Θα εκδοθεί επίσης, εγκύκλιος στην οποία θα εξηγείται η αξία των γιατρών και των θαυμάτων και θα εξηγείται πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόσουμε τον εμβολιασμό, για να τελειώσει η πανδημία».

Μάλιστα στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου απείλησε τους ιερείς που επιμένουν να μην δέχονται τον εμβολιασμό με παραπομπή στην Ιερά Σύνοδο:

«Αν πρόκειται για πιστούς, θα είναι ο ιερέας που γνωρίζει τους ανθρώπους και θα προσπαθεί με αγάπη και άλλους τρόπους που ξέρει, αλλά αν είναι Μητροπολίτης, θα πηγαίνει στην Ιερά Σύνοδο».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις