Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Τι θα ισχύσει σε εστίαση και διασκέδαση από 16 Ιουλίου – Όλα τα μέτρα


 Εστίαση: Πέντε μέρες άδεια για τους στρατεύσιμους προκειμένου να εμβολιαστούν ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση του τρόπου λειτουργίας στο εξής των δομών της Υγείας, αλλά και των χώρων ψυχαγωγίας, στον απόηχο του χθεσινού μηνύματος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν τη δέουσα κατανόηση και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης. «Η εικόνα της πανδημίας άλλαξε, τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται διαρκώς», τόνισε.

Έστειλε μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και τα επαγγέλματα γύρω από αυτόν: «Ζήτημα καίριο να μη δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται η μάχη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ως προς την οικονομία, είναι τεράστιας σημασίας να δίνει η Ελλάδα την εικόνα συγκροτημένης χώρας που ελέγχει την πανδημία», υπογράμμισε.

Ως προς τους χώρους ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης ανακοίνωσε: έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθημένων. Ο ιός δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο».

Από τις 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι, τα εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους.

«Ό,τι είναι κλειστό είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους», υπογράμμισε.

Για τους αθλητικούς αγώνες και τα γήπεδα σημείωσε πως θα γίνονται μόνο με θεατές σε αμιγείς χώρους, χωρητικότητα στο 80% του συνόλου, 5% ανήλικοι με τεστ.

Για τους αμιγείς χώρους οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν με σελφ τεστ και δήλωση γονέα ότι το έχουν κάνει.

Σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

«Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν πέντε ημέρες άδεια», σημείωσε ακόμη. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι προαιρετικός, διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις