Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ύπουλο σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ με υπογραφή Τουρκίας, Αλβανίας και Γερμανίας


 Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Αποκλειστικό: Δείτε το έγγραφο του ΟΗΕ που ενσωματώνει όλη την προπαγάνδα που χρησιμοποιεί η Άγκυρα

Ότι η Τουρκική κυβέρνηση και το βαθύ κράτος της δεν χωνεύουν με τίποτα την Ελλάδα είναι γεγονός, καθώς μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά τους για αναθεώρηση Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπει την ύπαρξη ενός «ζωτικού χώρου» για την Άγκυρα. Αυτό που στην γείτονα αποκαλούν «Γαλάζια Πατρίδα»

Στην Άγκυρα λοιπόν μηχανεύονται κάθε τρόπο με τον οποίο μπορούν να πλήξουν την Ελλάδα.

Το Πενταπόσταγμα αποκαλύπτει έναν ακόμα «ύπουλο» τρόπο μέσω ενός σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ, στο οποίο η Τουρκία έχει βάλει την υπογραφή της μαζί με (οποία έκπληξη) την Αλβανία, την Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Το σχέδιο ψηφίσματος έχει τίτλο: «Προώθηση και προστασία όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ανάπτυξη.»

Σε μια γενική ανάγνωση δεν εμφανίζει κάτι το μεμπτό καθώς συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη.

Φτάνοντας όμως στην τρίτη σελίδα διαβάζει τα εξής: «Ανησυχεί (σ.σ ο ΟΗΕ) βαθιά για τον μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό μεταναστών, ιδίως γυναικών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών που δεν συνοδεύονται ή χωρίζονται από τους γονείς τους, που έχασαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν ή χάθηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν διεθνή σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας, και αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις που έχουν τα κράτη να προστατεύουν και να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των μεταναστών, ανεξάρτητα από το καθεστώς μετανάστευσής τους, και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για ανάληψη δράσης για την αποφυγή απώλειας ζωής μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων της αποτροπής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκύπτουν από πρακτικές pushback, ειδικότερα συλλογικές απελάσεις και επαναπροώθηση.»

Πρόκειται για μια παράγραφο που περιλαμβάνει ακριβώς όλα εκείνα για τα οποία η Τουρκία κατηγορεί με απανωτές ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του υπουργείο Άμυνας, την Ελλάδα.

Η Τουρκία δηλαδή που εργαλιοποίησε όλο εκείνο τον πόνο και την αγωνία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και προσπάθησε να τους ρίξει οργανωμένα στα σύνορα της Ελλάδας στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρα υβριδικής επιχείρησης, επιχειρεί τώρα με την υπογραφή της σε ένα σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ να εμφανιστεί ως ο προστάτης όλων των κατατρεγμένων του κόσμου, εισάγοντας στο κείμενο του διεθνούς οργανισμού την προπαγάνδα της ώστε πολύ πιθανό να έρθει σε δεύτερο χρόνο και να το χρησιμοποιήσει σε βάρος της χώρας μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες έχουν γνώσει του σχετικού σχεδίου ψηφίσματος και είναι βέβαιο πως θα λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να απαντηθεί εάν και εφόσον χρησιμοποιηθεί σε βάρος της Αθήνας από τα όργανα της τουρκική προπαγάνδας.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις