Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

4 λόγοι που πρέπει να παχαίνουν οι γυναίκες μετά τα 40


 Γυναίκες: Ο κόσμος συνεχώς αλλάζει. Αλλάζει σε όλους τους τομείς της ζωής. Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της υγείας των γυναικών. Έφτασε η ώρα των γυναικών, η ώρα της απενοχοποίησης. Όλες οι γυναίκες μπορούν πλέον να υψώσουν το ανάστημά τους. Τα παραπανίσια κιλά τους δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα. Το ενδοκρινολογικό σύστημα επιτρέπει σε κάθε άνθρωπο να βρίσκεται μέχρι και δέκα κιλά πάνω από το ύψος του.

Το πλεονέκτημα των οιστρογόνων

Πρόκειται για ορμόνες φύλλου, που φέρουν ευθύνη για τη διαμόρφωση των θηλυκών χαρακτηριστικών. Δηλαδή, επηρεάζουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες τους. Το κύριο όργανο παραγωγής οιστρογόνων είναι οι ωοθήκες. Όταν πάψουν να λειτουργούν, πραγματοποιείται παράλληλα και μείωση των θηλυκών ορμονών. Ωστόσο, μπορούν να παραχθούν κι από άλλα όργανα. Έτσι, μπορούν να παραμείνουν ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους κινδύνους της υγείας.

Γυναίκες: Εμμηνόπαυση

Στην κρισιμότερη περίοδο της ζωής των γυναικών, αυτή της εμμηνόπαυσης, το λίπος παίζει το δικό του ρόλο. Είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Το θετικό για τις γυναίκες είναι πως οι πιο ευτραφείς παιρνούν πιο ήπια συμπτώματα εμμηνόπαυσης, συγκριτικά με τις πιο αδύνατες.

Γυναίκες: Οστεοπόρωση

Μετά την ηλικία των 50 ετών, το 50% το γυναικών υποφέρει από οστεοπόρωση. Και σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες που τρέφονται σωστά και έχουν παραπανίσια κιλά, εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες για να παρουσιάσουν πρόβλημα οστεοπόρωσης.

Δέρμα

Δύο περιττά κιλά μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την ομορφιά των γυναικών. Μπορούν να προστατεύσουν από τις ρυτίδες. Μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος. Μπορούν επίσης να χαρίσουν λάμψη.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις