Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Έξι «ύποπτα» πρόσωπα ταξίδεψαν από το Αφγανιστάν στη Βρετανία και τη Γαλλία

 


Όλοι τους είναι υπό παρακολούθηση και λαμβάνονται μέτρα «περιορισμού της ελευθερίας» τους

Πρόσωπο που περιλαμβανόταν στη λίστα «απαγόρευσης πτήσεων» της Βρετανίας, μεταφέρθηκε από το Αφγανιστάν στο Μπέρμιγχαμ με βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετέδωσε απόψε το κανάλι Sky News.

Η λίστα αυτή συντάχθηκε ώστε να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία όσοι θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία ή εκείνοι που θεωρούνται επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας.

Δεν είναι σαφές τι συνέβη με το πρόσωπο αυτό, πρόσθεσε το κανάλι. Κυβερνητικές πηγές ωστόσο είπαν, σύμφωνα πάντα με το Sky News, ότι το γεγονός πως το άτομο αυτό ταυτοποιήθηκε δείχνει ότι η λίστα λειτουργεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τη βρετανική κυβέρνηση.

Εξάλλου στη Γαλλία τέθηκαν υπό επιτήρηση ένας Αφγανός που πιστεύεται ότι πρόσκειται στους Ταλιμπάν και άλλοι τέσσερις συγγενείς του, όλοι τους άνδρες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν. Ο ύποπτος, «μολονότι βοήθησε σημαντικά στην εκκένωση της πρεσβείας της Γαλλίας (στην Καμπούλ), πιστεύουμε ότι μπορεί να συνδέεται με τους Ταλιμπάν», εξήγησε ο υπουργός.

Σύμφωνα με την εντολή επιτήρησης, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο άνδρας αυτός παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στο κίνημα των Ταλιμπάν καθώς και ότι ήταν ένοπλος, όντας υπεύθυνος σε ένα οδόφραγμα των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει έλεγχος ασφαλείας στα πρόσωπα που επρόκειτο να μεταφερθούν εκτός Αφγανιστάν, οι γαλλικές αρχές «δέχτηκαν να επιβιβάσουν αυτό το πρόσωπο και την οικογένειά του», πρόσθεσε ο υπουργός.

Όταν η πτήση έφτασε στο Άμπου Ντάμπι, η Γενική Διεύθυνση Παρακολούθησης Εσωτερικού (DGSI, υπηρεσία πληροφοριών), «έκανε τη δουλειά που δεν μπορούσε να γίνει στην Καμπούλ». Κατά την άφιξή του στη Γαλλία, το Σαββατοκύριακο, ο Αφγανός ενημερώθηκε ότι είναι υπό επιτήρηση, όπως και οι τρεις συγγενείς του, οι οποίοι πάντως προς το παρόν δεν θεωρούνται ύποπτοι. Όσο για τον πέμπτο άνδρα, διαπιστώθηκε κατόπιν έρευνας της DGSI ότι «είχε διασυνδέσεις με αυτά τα πρόσωπα, αν και ήρθε ξεχωριστά».

Όλοι τους είναι υπό παρακολούθηση και λαμβάνονται μέτρα «περιορισμού της ελευθερίας» τους, κατέληξε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις