Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Άρματα μάχης κινητοποιεί η Σερβία -Επεισόδια και εκρήξεις στο Κοσσυφοπέδιο (βίντεο) Παρατάσσονται σερβικές δυνάμεις στα σύνορα με το Κόσοβο!

 


Μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων μετακινούνται εδώ και 48 ώρες από τις σερβικές δυνάμεις προς τα σύνορα με το Κόσοβο συνοδευόμενα από περιπολικά της στρατιωτικής αστυνομίας.

Η ένταση ανάμεσα στη Σερβία και την αποσχισθείσα περιοχή ξέσπασε μετά από την απόφαση της Πρίστινα να απαγορεύσει στα σύνορά της την είσοδο αυτοκινήτων με σερβικές πινακίδες.

Οι ιδιοκτήτες τους είναι πλέον υποχρεωμένοι, προκειμένου να εισέλθουν στην επικράτεια του Κοσόβου, να αλλάξουν τις πινακίδες τους στους σταθμούς των συνόρων, πληρώνοντας 5 ευρώ για να λάβουν νέες πινακίδες “Δημοκρατίας του Κόσοβου” που θα μπορούν να χρησιμοποιούν εντός της χώρας για 60 μέρες.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία του Κόσοβου έχει κατασχέσει πολλές σερβικές πινακίδες από αυτοκίνητα εντός της επικράτειάς της, και κυρίως στις βόρειες επαρχίες όπου ζουν πολλοί Σέρβοι.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Πρίστινα, όμως, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και από τους σερβικούς πληθυσμούς του βορρά.

Προς ένδειξη διαμαρτυρίας οι Σέρβοι του Κοσόβου απέκλεισαν τα προσωρινά σύνορα με φορτηγά. Την ίδια ώρα κυβερνητικά κτίρια στην Πρίστινα έγιναν στόχος δύο επιθέσεων.

«Η πυρκαγιά στο κέντρο ταξινόμησης οχημάτων στο Zubin Potok χθες το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα δεν ήταν τυχαία φωτιά, αλλά σκόπιμη φωτιά, και στο κέντρο ταξινόμησης οχημάτων στο Zvecan, δύο χειροβομβίδες πέταξαν από το παράθυρο, οι οποίες ευτυχώς δεν εξερράγησαν. Οι έρευνες θα ρίξουν φως και στις δύο περιπτώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι.

Η Σερβία έχει θέσει τα στρατεύματά της σε στρατιωτικές περιοχές σε περιοχές κοντά στο Κόσοβο σε υψηλότερη επιφυλακή.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε το Σάββατο ότι στρατιωτικά αεροσκάφη της Σερβίας πέταξαν στην παραμεθόρια περιοχή δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας ζητωκραυγές από τους Σέρβους που διαμαρτύρονταν.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις