Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Εισήγηση των «ειδικών» για αλλαγές σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Επιστρέφει το click away για τους ανεμβολίαστους;


 Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και του λιανεμπορίου φέρνει η εισήγηση των «ειδικών» του υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα «φουντώνουν» εκ νέου οι φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να ανακοινώνει σύντομα την επαναφορά του click away, αλλά για τους ανεμβολίαστους. 

Η εισήγηση της επιτροπής για τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο είναι να επιτρέπεται 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ενώ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή για τη χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. Παρόλα αυτά η κατάσταση είναι ακόμη εύθραυστη, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να φέρει πιο σκληρά μέτρα και κυρίως στους ανεμβολίαστους, όπως φαίνεται και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εστίαση.

Έχει ακουστεί στον δημόσιο διάλογο ότι θα χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο, με τη διεξαγωγή rapid test ή εφαρμογής του μέτρου του click away, ωστόσο τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση των «ειδικών» δεν επιφέρει από μόνη της αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν. Έτσι, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο -μέχρι να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα- ως εξής:


Σούπερ μάρκετ


 Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα

 Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Λιανεμπόριο

 Ένας πελάτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα

 Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις