Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΕ εκλιπαρεί την Ρωσία για άνθρακα και εδώ η κυβέρνηση κλείνει τα λιγνιτωρυχεία και μας αφήνει χωρίς ενέργεια!

 


Στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον τομέα της ενέργειας με τις τεράστιες ελλείψεις και το ράλι ανόδου των τιμών στα καύσιμα μια ακόμη σοβαρή εξέλιξη  ήρθε να προστεθεί που δείχνει ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη το μόνο που δεν σκέφτεται είναι τον Έλληνα-καταναλωτή.

Σύμφωνα με το Βloomberg η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από την Ρωσία να αυξήσει τις προμήθειες άνθρακα όταν την ίδια στιγμή εδώ η κυβέρνηση αποκηρύσσει το λιγνίτη με τους πολίτες προ του χειμώνα να βρίσκονται έκθετοι!

Αυτό σημάνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση λίγο πριν από τον χειμώνα προσπαθεί να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες με τον παλιό καλό τρόπο γυρίζοντας πίσω, πολύ πίσω, τότε που δεν ίσχυε καμιά νόρμα για την περιβόητη Κλιματική Αλλαγή.   

Άρα τα πράγματα είναι μάλλον σοβαρά.

Η Ρωσία πάντως πάντοτε σύμφωνα με το Blooymberg δήλωσε άγνοια για τέτοιου είδους αίτημα από ΕΕ και Κίνα ( που επίσης αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις). 

Αυτό όμως ίσως έχει να κάνει με την προσπάθεια της χώρας να πετύχει καλύτερες τιμές.

Σε κάθε περίπτωση όμως το ερώτημα εδώ είναι ποιος επωφελείται από την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση;

Και δεύτερον: Είναι αυτή άσχετη με τους σχεδιασμούς των παγκοσμιοποιητών για το λεγόμενο GREAT RESET;

Γιατί αν ο κορωνοϊός και τα lockdown γονάτισαν την παγκόσμια οικονομία με τα χρέη που δημιουργήθηκαν (όλοι χρωστάμε σε αυτούς που τυπώνουν χαρτί FIAT money λέγεται) τότε μια ακόμα κρίση ενεργειακή αυτή την φορά θα την αποτελειώσει και τούτο θα μπορούσε να είναι το έναυσμα που αναζητούν οι ελίτ ώστε να εφαρμόσουν την αχρήματη οικονομία. 

Αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση και την κατάρρευση του κατασκευαστικού κολοσσού EVERGRANDE στην Κίνα τότε ίσως να βρισκόμαστε μπροστά προ ενός πολύ δύσκολου χειμώνα σε όλα τα επίπεδα γιατί ενεργειακή κρίση σημαίνει αύξησες στις τιμές όλων των αγαθών.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην χώρα με τις τιμές να έχουν ήδη πιάσει ταβάνι.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις