Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Για ποιο λόγο “μαζέψαμε” το NATO στην Αθήνα; Ύποπτη σιωπή για τις τουρκικές προκλήσεις επί 3ήμερο στο Αιγαίο

 


Ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος για τον οποίο σπεύσαμε να “φιλοξενήσουμε” την συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα; Και λέμε σπεύσαμε , γιατί ο προγραμματισμός του ΝΑΤΟ προέβλεπε ότι η συνεδρίαση θα γινόταν στην Ιταλία που όμως δεν την ανέλαβε και κάπως έτσι οι ΝΑΤΟϊκοί Αρχηγοί βρέθηκαν στην Αθήνα.

Ανάμεσα τους και ο Τούρκος Αρχηγός ΕΔ, Yaşar Güler. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στην Αθήνα οι τουρκικές ΕΔ οργίασαν στο Αιγαίο. Στις φωτογραφίες οι χάρτες όπου έχουν καταγραφεί οι πτήσεις αεροσκαφών του τουρκικού ναυτικού. Αναφέρονται οι ώρες πτήσεων.

Στις παρεμβάσεις τους τόσο ο ΥΕΘΑ , όσο και ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έκαναν καμία νύξη για τα όσα απαράδεκτα έκαναν οι Τούρκοι. Απ΄ όσο γνωρίζουμε η ίδια τακτική τηρήθηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες, ακόμη και την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος YUNUS S εμφανιζόταν στο Καστελλόριζο!

Ουδείς από τους “συμμάχους” και ειδικά ο Αμερικανός Αρχηγός δεν είχαν τη διάθεση να ακούσουν το παραμικρό για την Τουρκία και είχαν στείλει το μήνυμα… Φαίνεται ότι η Τουρκία δεν είναι και τόσο απομονωμένη όσο μεταδίδουν εδώ και πολλούς μήνες τα περισσότερα ΜΜΕ.

Ο κ.Μίλει, τα στρατεύματα του οποίου έχουν και θα έχουν απεριόριστες διευκολύνσεις στην Ελλάδα, θεωρεί ως σημαντικό σύμμαχο μόνο την Τουρκία;

Όλα αυτά βεβαίως δεν αποτελούν δικαιολογία. Η ελληνική πλευρά όφειλε να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και να “αντιμιλήσει” στο γνωστό επιχείρημα που αναμασούν και κάποιοι “νατοϊκότεροι” του ΝΑΤΟ στην Αθήνα. Ότι δηλαδή η Συμμαχία δεν υπάρχει για να λύνει διαφορές των μελών της! Όταν ένα μέλος της απειλεί στρατιωτικά ένα άλλο δηλαδή το ΝΑΤΟ κάνει το κορόιδο. Ακολουθεί φαίνεται την ΕΕ που ακόμη χειρότερα αφήνει ακάλυπτη μια χώρα μέλος της έναντι μιας χώρας που δεν έχει σχέση με την Ευρώπη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος Αρχηγός όχι μόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα όσο τα αεροπλάνα του τουρκικού ναυτικού έκαναν άνω κάτω το Αιγαίο, αλλά έθεσε και θέματα στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική πλευρά αντέκρουσε.

Συμπέρασμα: όχι απλά δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το ΝΑΤΟ αλλά καλό θα είναι να έχουμε το νου μας.  Αυτονόητα αυτό ισχύει και για τις ΗΠΑ, που μπορεί να “γεμίζουν” την Ελλάδα με στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να κουνήσουν ούτε το δαχτυλάκι τους για την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις