Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Γαλλία: Η Γερουσία λέει όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Ακόμα ένα δημοκρατικό ράπισμαα


 Ιστορική απόφαση της Γαλλικής Γερουσίας  η οποία στις 13/10/21.Covid-19 απέρριψε  πρόταση νόμου για  υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα η Γαλλική Γερουσία με ευρεία πλειοψηφία 262 έναντι 64, αποφάσισε ότι το εμβόλιο covid-19 δεν θα ενταχθεί στον κατάλογο των υποχρεωτικών εμβολίων στον Κώδικα Δημόσιας Υγείας. Έτσι οι  Γερουσιαστές καταψήφισαν το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Σοσιαλιστική Ομάδα στην Γερουσία.

Αυτό είναι ένα ακόμη δημοκρατικό ράπισμα  στους υποστηρικτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού  στον γενικό πληθυσμό οι οποίοι ζητούσαν τα mRNA εμβόλια  να συμπεριληφθούν  με τα 11 άλλα εμβόλια που επιβλήθηκαν ως υποχρεωτικά σε παιδιά που γεννήθηκαν από το 2018 και μετά. 

Επιπλέον απορρίπτοντας οι  γερουσιαστές τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με mRNA εμβόλια, καταφέρνουν να αποσυσχετίσουν αυτά τα πειραματικά σκευάσματα με άλλα εγκεκριμένα εμβόλια όπως πχ αυτό της πολιομυελίτιδας.

Το κείμενο της σχετική πρότασης νόμου είχε κατατεθεί  από μέλη της σοσιαλιστικής ομάδας στα τέλη Αυγούστου.

Την περασμένη εβδομάδα, το κείμενο είχε ήδη αποτύχει να πείσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην πλειοψηφία της. Από τις 24 Ιουλίου, οι σοσιαλιστές γερουσιαστές προσπάθησαν να εισαγάγουν αυτή τη διάταξη τροποποιώντας το νομοσχέδιο που θεσπίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς και το υγειονομικό πάσο. Απορρίφθηκε τότε με 262 ψήφοι έναντι 76.

Τελικά η πρόταση νόμου ψηφίστηκε σχεδόν μόνο από μέλη της σοσιαλιστικής ομάδας που είναι και αυτή που εκπόνησε το κείμενο. Οι άλλες κομματικές ομάδες το καταψήφισαν(εκτός από 3 γερουσιαστές της δεξιάς)  ενώ υπήρξαν και 14 αποχές. Η κυβέρνηση επίσης δια του Adrien Taquet, εξέφρασε την αντίθεσή της «προτιμάμε να πείσουμε παρά να εξαναγκάσουμε » επέμεινε ο Υπουργός για παιδική ηλικία και οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις