Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ξεκίνησε το «ντόμινο» των lockdown: Μετά την Ολλανδία και την Αυστρία η Νορβηγία - Έρχεται και η σειρά μας


 Επιστρέφει και πάλι ο εφιάλτης του lockdown στη Νορβηγία λόγω ισχυρής αναζωπύρωσης του κορωνοϊού στη χώρα, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που είναι κοντά στο 82%. Παράλληλα, ανακοινώθηκε 3η δόση εμβολίου σε όλους άνω των 18 χρόνων.

Η Νορβηγία θα εισαγάγει ξανά περιορισμούς κατά της COVID-19 σε εθνικό επίπεδο, επιτρέποντας κυρίως στους δήμους να χρησιμοποιούν το υγειονομικό πάσο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία ήρε όλα τα περιοριστικά μέτρα στα τέλη του Σεπτεμβρίου, θα προτείνει επίσης μια τρίτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε, αποκλείοντας ωστόσο γενικό lockdown ή αυστηρά μέτρα.

 «Η κυβέρνηση θέλει να εισαγάγει νέα μέτρα σε εθνικό επίπεδο για να αναχαιτίσει την εξάπλωση» του νέου κορωνοϊού, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ωστόσο δεν μιλάμε για καραντίνες ή μέτρα τόσο αυστηρά όπως αυτά που είδαμε προηγουμένως κατά τη διάρκεια της πανδημίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «σε όλους όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω θα προταθεί μια τρίτη δόση το ερχόμενο έτος».

Οι ανεμβολίαστοι άνω των 18 ετών που θα έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ από τις 16 Νοεμβρίου, διευκρίνισε επίσης η νορβηγική κυβέρνηση.

Το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί θα υποχρεούται να υποβάλλεται σε τεστ δύο φορές την εβδομάδα και να φοράει μάσκα. Επίσης επανέρχεται η σύσταση για παραμονή στο σπίτι στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού πλησιάζει αυτήν την περίοδο τα 1.500 στη χώρα αυτή των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σαφή επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, κυρίως στη Γερμανία, την κεντρική Ευρώπη και το ανατολικό τμήμα της ηπείρου. 

Η γηραιά ήπειρος είναι εκ νέου “το επίκεντρο” της πανδημίας, προειδοποίησε εξάλλου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις