Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Εντολή Μακρόν: «Οι φοιτητές στη Γαλλία, από του χρόνου, θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά»

 


Μαθητές γυμνασίου και φοιτητές από του χρόνου στη Γαλλία με εντολή Μακρόν θα μπορούν να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά μετά από ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας.

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer, δήλωσε ότι τα Αρχαία Ελληνικά και τα λατινικά θα γίνουν διαθέσιμα στους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα το επόμενο έτος.

Μακρόν: Ποια είναι η θέση της Γαλλίας για τα Αρχαία Ελληνικά

Ο Blanquer θέλει οι φοιτητές αλλά και απόφοιτοι που θα κάνουν Μεταπτυχιακές σπουδές, να έχουν την ευκαιρία να «αναπτύξουν τον πολιτισμό τους» διαβάζοντας αρχαίους φιλοσόφους.

Μάλιστα ο Blanquer δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να εξαπολύουμε κατηγορίες και μια σύγχρονη κοσμοθεωρία σε κείμενα που χρονολογούνται πριν από δύο χιλιετίες είναι ένας απύθμενος παραλογισμός», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτοί οι πολιτισμοί μας έφεραν «πρόοδο, επιστημοσύνη και αναζήτηση».

Υπενθυμίζουμε τέλος πως στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτούσε πλέον από τους φοιτητές να μελετούν αρχαία ελληνικά και λατινικά, διότι οι γλώσσες αυτές θεωρούνται συχνά οι βασικοί πυλώνες της πειθαρχίας.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις