Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Επιμένει ο Γ.Γεροτζιάφας: «Μαζικός υποχρεωτικός εμβολιασμός τώρα αλλιώς θα μπείτε σε σκληρό lockdown»!

 


Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα μπει μέχρι τα Χριστούγεννα σε lockdown, εάν δεν υπάρξει άμεσος μαζικός εμβολιασμός, εξέφρασε γι' ακόμη μια φορά ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

«Αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών» είπε ο Γ.Γεροτζιάφας. 

Ο κ. Γεροτζιάφας αναφέρεται στην κατάσταση λέγοντας ότι «το lockdown έρχεται όταν τα νοσοκομεία υφίσταται κορεσμό. Αν η Ελλάδα φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο τότε αντικειμενικά θα πρέπει κάποιος να πάρει την ευθύνη και να το διαχειριστεί. Ποιος θα δεχτεί να πεθαίνει ο κόσμος στο σπίτι του και να επιβαρύνεται η υγεία των πολιτών;», αναρωτιέται, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι σε μια τέτοια περίπτωση «η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε lockdown».

Άλλωστε, όπως λέει, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μια μορφή lockdown για τους ανεμβολίαστους. «Αν υπάρχουν στην Ελλάδα περιοχές όπου το 50% και το 60% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστοι τότε δεν είναι για lockdown;», σχολιάζει.


Υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πριν να είναι αργά

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης πρέπει, σύμφωνα με τον Καθηγητή Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης, να υπάρξει υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. «Υπάρχει το ατομικό δικαίωμα αλλά και η υποχρέωση προστασίας των συνανθρώπων μας. Στη Γαλλία δε συμμετέχει κανείς σε απεργιακά κινήματα αν δεν είναι εμβολιασμένος. Δεν κάθεται για καφέ αν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα αυτά είναι μια μορφή υποχρεωτικότητας και τα εφάρμοσαν οι Γάλλοι ήδη από το καλοκαίρι. Η πανδημία είναι μείζον υγειονομική κρίση με οικονομικές συνέπειες. Το να μείνουμε ζωντανοί είναι καθήκον μας», αναφέρει.


«Έξυπνα» μέτρα αποστασιοποίησης για να ελαττωθεί η κυκλοφορία του ιού

Για να αποτραπούν τα εφιαλτικά σενάρια που περιγράφουν στις καθ’ όλα έγκυρες (;), όπως λέει, εκθέσεις τους οι Καθηγητές κ.κ. Σαρηγιάννης και Τζανάκης θα πρέπει εκτός από τον μαζικό και ταχύτατο εμβολιασμό να εφαρμοστούν και άλλα «έξυπνα» μέτρα αποστασιοποίησης ώστε να ελαττωθεί η κυκλοφορία του ιού. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, την ελάττωση των μαθητών ανά τάξη και των φοιτητών στα αμφιθέατρα, την εισαγωγή τηλεργασίας, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και τον συστηματικό και αυστηρό έλεγχο.

Παράλληλα, ο κ. Γεροτζιάφας σημειώνει ότι πρέπει να γίνει καμπάνια για την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς ακόμη ένα πανδημικό κύμα, το τέταρτο κατά σειρά, είναι μπροστά μας. «Υπάρχει επίσης το διάστημα διάρκειας ανοσίας των εμβολιασμένων. Στους 9 μήνες η αποτελεσματικότητα της δεύτερης δόσης, σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΠΑ, έχει πέσει στο 40-50%. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εμβολιάστηκαν πρώτοι, στις αρχές του χρόνου, είναι ουσιαστικά ακάλυπτοι και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν όπου υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο», καταλήγει.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις