Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση βγάζει 8.000 αστυνομικούς για να ελέγχουν τους ανεμβολίαστους και «τσακίζει» στα πρόστιμα τους πολίτες


 Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους εμβολιασμούς, καθώς την ώρα που η εγκληματικότητα «μαστίζει» στη χώρα μας και οι δολοφονίες και οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο η ΕΛ.ΑΣ αντί να προστατεύει τους πολίτες θα τους επιβάλλει πρόστιμα εάν δεν έχουν πιστοποιητικό Covid-19. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου «μετρούν» τις αντιδράσεις στον επαγγελματικό κόσμο αλλά και στην κοινωνία από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους, με ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» η πιστή εφαρμογή τους.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει 8.000 αστυνομικούς και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης για «σαφάρι» ελέγχων σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο στόχαστρο νυχτερινή διασκέδαση, λιανεμπόριο και εστίαση

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Φαίνεται, μάλιστα, πως οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους μια λίστα 50 πρώτων στόχων, επιχειρήσεων δηλαδή που στο παρελθόν υπέπεσαν σε παραβάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Αυστηροί θα είναι όμως και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.

Ποια καταστήματα θα μπαίνουν στη «μαύρη λίστα»

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία.

Τα νέα μέτρα

Ο Α.Πλεύρης ανακοίνωσε ότι αυξάνονται τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν το νόμο και δεν εφαρμόζουν τα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 5000 ευρώ και θα αυξάνονται ανάλογα την παράβαση, ενώ μπορεί να επιβληθεί και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών και άνω εάν υπάρχει επανάληψη της παράβασης.


Με βάση τα νέα μέτρα πλέον:

–Υποχρεωτικά με δύο rapid test θα προσέρχονται στην εργασία τους όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το αντικείμενό τους. Το μέτρο αφορά και σε όσους εργάζονται σε χώρους λατρείας.


– Η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όπως κομμωτήρια θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test

–Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ενώ Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί θα εξειδικεύει τα μέτρα

Τις επόμενες ημέρες και για λόγους παραδειγματισμού, η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων σε όλες τις δραστηριότητες για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα νέα μέτρα.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις