Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Οι «κόκκινες» γραμμές έγιναν «ροζ»: Τουρκική φρεγάτα στα 6 ν.μ. από την Κρήτη παρακολουθεί το Nautical Geo


 Ούτε την «κόκκινη» γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων δεν μπορεί να προστατεύσει η Ελλάδα, καθώς η Άγκυρα επαναλαμβάνει το σκηνικό του Σεπτεμβρίου, όταν τουρκική φρεγάτα είχε φτάσει στα 2,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης.

Τότε τα τουρκικά πολεμικά «επιτηρούσαν» και παρενόχλησαν το ερευνητικό, καλώντας το να δηλώσει τα στοιχεία του, ισχυριζόμενα πως βρίσκεται σε περιοχή «τουρκικής δικαιοδοσίας». Τα ίδια κάνει και σήμερα…

Το Nautical Geo ολοκλήρωσε τις εργασίες του στην κυπριακή ΑΟΖ και από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται αγκυροβολημένο στα 6 ναυτικά μίλια Ανατολικά της Κρήτης. Αναμένοντας NAVTEX των ελληνικών Αρχών, ώστε να συνεχίζει τις έρευνες.

Το σκάφος «συνοδεύει» και μια τουρκική φρεγάτα που έχει κλειστό τον πομπό AIS, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται και 4 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται γι' ακόμη μια πρωτοφανής πρόκληση από τους Τούρκους, οι οποίοι την ίδια ώρα εξέδωσαν και αντι-NAVTEX για τις ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο. 

Η Τουρκία χαρακτηρίζει παράνομη την διεξαγωγή ελληνικών ασκήσεων που συμπεριλαμβάνουν περιοχή πέριξ της Λήμνου, γιατί «παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».

Αναφέρει επίσης ότι επικαλύπτει περιοχή στην οποία η Τουρκία έχει προγραμματίσει ασκήσεις με πυρά!

Όσο η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με τα εμβόλια οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο και δεν τους ενοχλεί κανείς. 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις