Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να το διαβάσετε, αλλά θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας για την ζωή

 


Η Ιστορία δύο αντρών – Αληθινή ιστορία: Δύο σοβαρά άρρωστοι άνδρες διέμεναν στο ίδιο δωμάτιο του νοσοκομείου. Ο ένας έπρεπε να σηκώνεται κάθε μέρα για μία ώρα από το κρεβάτι του, ενώ ο άλλος έπρεπε να είναι συνεχώς ξαπλωμένος. Μεταξύ τους μιλούσαν συνεχώς για τις ζωές τους.

Κάθε απόγευμα αυτός που ήταν όρθιος αφηγούνταν στον ξαπλωμένο, τι γίνονταν έξω από το παράθυρό. Το παράθυρο έβλεπε ένα πάρκο με μια λίμνη. Εκεί υπήρχαν πάπιες, κύκνου και παιδιά που έπαιζαν με τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι περπατούσαν μαζί και χαιρόντουσαν τη ζωή.

Ο ένας άνδρας έβλεπε τα γεγονότα και τα αφηγούνταν. Ο άλλος έκλεινε τα μάτια και τα φανταζότανε. Πέρασε πολύς καιρός. Ένα πρωί μια νοσοκόμα πήγε για να τους κοιτάξει και διαπίστωσε ότι ο άνδρας, δίπλα από το παράθυρο, πως ήταν νεκρός. Ήταν εκείνος που περιέγραφε τι γίνονταν έξω.

Αληθινή ιστορία: Το τέλος της ιστορίας των δύο αντρών:

Όταν θεώρησε ότι ήταν σωστό, ο άλλος άνδρας, ζήτησε να πάνε εκείνο στο παράθυρο. Σιγά – σιγά προσπάθησε να στηρίξει το σώμα του για να καταφέρει να δει για πρώτη φορά έξω από το παράθυρο. Είδε, όμως, ένα λευκό τοίχο.

Τότε, ο άνδρας φώναξε τη νοσοκόμα. Όταν ήρθε, τι ρώτησε τι ήταν αυτό που έκανε τον άνδρα να περιγράφει τόσο όμορφα πράγματα. Η νοσοκόμα του είπε πως εκείνος ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο. Μάλιστα, του είπε πως ίσως να ήθελε να του δώσει θάρρος.

Η ευτυχία κάποιου, ο οποίος προσπαθεί να δει τους άλλους ευτυχισμένους, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όταν μοιράζεται κανείς τη λύπη του, εκείνη γίνεται μισή. Όταν, όμως, μοιράζει τη χαρά του, αυτή διπλασιάζεται. Αν θέλει κανείς να νοιώσει πλούσιος, αρκεί να μετρήσει τα πράγματα που έχει και τα πλούτη δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις