Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Τα rapid-test δείχνουν... συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με κουμπάρο τον Ιερώνυμο - Επιβεβαίωση από Μαξίμου της συννενόησης


 Την τριγωνική συνεννόηση Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Ιερώνυμου για τα rapid test των ανεμβολίαστων πιστών, την οποία αποκάλυψε χθες το pronews.gr, επιβεβαίωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωση του. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η νέα εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες από την Ιερά Σύνοδο ήταν σε συνεννόηση με το Μαξίμου. Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε «υποτίθεται» ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δείχνει ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση για τα μέτρα για τον κορωνοϊό και οδεύουν σε συγκυβέρνηση.

Κάτι που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα χθες έδωσε συγχαρητήρια στον Ιερώνυμο για την απόφασή του, σε μία προφανή συνεννόηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αρχιεπίσκοπο!

Ο οποίος, όπως παραδέχθηκε σήμερα το Μαξίμου, είχε έρθει για το θέμα των rapid-test σε προγενέστερη συμφωνία με τον Κ.Μητσοτάκη!

Μιλάμε για μία κανονική πρόβα συγκυβέρνησης, με την Ιερά Σύνοδο να «ευλογεί» τα rapid-test των πιστών και να «παντρεύει» Κ.Μητσοτάκη και Α.Τσίπρα!

Εποχές Δαμασκηνού, δηλαδή. Μην δούμε και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τον Ιερώνυμο...


«Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα», αναφέρει στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Παραθέτοντας την σειρά των γεγονότων που προηγήθηκαν της δημοσίευσης της εγκυκλίου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το γραφείο τού πρωθυπουργού αναφέρει πως αυτή εκδόθηκε μετά από συνεννόηση με την Ιεραρχία της Εκκλησίας. «Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας», αναφέρει.

Συνεχίζοντας δε, το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζει πως «αυτή είναι η αλήθεια» και καλεί όποιον την αμφισβητεί «να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει».


«Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κλασσική συμπαιγνία όπου όλοι είναι ικανοποιημένοι: Ο Κ.Μητσοτάκης αποφεύγει το άμεσο πολιτικό ανάθεμα που θα πίεζε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του κόμματός του, ο Α.Τσίπρας κλείνει το μάτι στο αριστερό ακρωτήριό του προσπαθώντας να το συσπειρώσει, καθώς εμφανίζει σαφή ίχνη αποσυσπείρωσης και ο Ιερώνυμος κάνει τη «βρώμικη» δουλειά, ως συνήθως, καθώς δεν έχει πολιτικό κόστος, αλλά σίγουρα έχει πολιτικά και όχι μόνο ανταλλάγματα.


Η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα.

Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς. Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.

Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει.

Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις