Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ξεκινά τον Νοέμβριο το tapering η Fed

 Kατά $15 δισ. μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων η κεντρική τράπεζα ξεκινώνας τη σταδιακή απόσυρση της έκτακτης στήριξης. Διατηρεί σε μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια. Συνεχίζει να βλέπει ως «παροδικές» τις πληθωριστικές πιέσεις. Ομόφωνη η απόφαση.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει την περιστολή των μηνιαίων αγορών ομολόγων $120 δισ. από τον Νοέμβριο με

στόχο τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης το 2022, αλλά επέμεινε στην πεποίθηση ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι παροδικός και δεν θα απαιτηθεί άμεσα αύξηση επιτοκίων.

Ωστόσο, η Fed επισήμανε ότι τα προβλήματα στην παγκόσμια προσφορά ενισχύουν τα πληθωριστικά ρίσκα, λέγοντας ότι οι παράγοντες αυτοί αναμένεται να είναι παροδικοί αλλά θα πρέπει να μετριαστούν για να υπάρξει πτώση στον πληθωρισμό. 

Η Fed ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των αγορών ομολόγων κατά $15 δισ. τον μήνα «υπό το φως της σημαντικής περαιτέρω προόδου που έχει καταγράψει η οικονομία».

«Η Επιτροπή κρίνει ότι ανάλογες μειώσεις στον ρυθμό των καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού θα είναι κατάλληλες κάθε μήνα, αλλά είναι έτοιμη να προσαρμόσει τον ρυθμό των αγορών αν αυτό απαιτείται από αλλαγές στο οικονομικό outlook» σημειώνεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα.

Οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια στο επίπεδο του 0 με 0,25%. 

Η απόφαση ήταν ομόφωνη. 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις