Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Αυτή είναι η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα: Αναλυτικά όλα όσα ισχύουν από σήμερα

 


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που περιγράφει αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και ισχύουν από σήμερα το πρωί.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

Αναλυτικά, τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου:

-Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται. Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ισχύει έως τις 2 το πρωί και πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων και χωρίς μουσική.

-Απαγόρευση οργανωμένων πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους, “ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή”.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις