Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Γιαννάκου σχετικά με τις ΜΕΘ


 Στο « μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που παραμένουν κλειστές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για τη νοσηλεία VIP προσώπων.

Της Άννας Κανδύλη

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή οι συγκεκριμένες καταγγελίες να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που ήδη διενεργείται από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή άλλες κατά το παρελθόν για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Στη εν λόγω δικογραφία που είναι ανοιχτή προς διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντάσσονται λοιπόν και τα όσα υποστήριξε τώρα ο κ. Γιαννάκος προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Πλεύρης: Ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει – Είμαι εξοργισμένος

Νωρίτερα ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε εξοργισμένος για τα περί «ΜΕΘ που κρατούνται για VIP ασθενείς». Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει».

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι «πρόκειται για ψεύδη» και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντσούνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω» είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι:

«Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν καταθέτοντας την αναφορά αξιοποίνων πράξεων».

«Ο κ. Γιαννάκος και το λέω ευθέως δεν έχει τολμήσει να πει ένα όνομα. Λέει ότι ‘’κρατάνε κλίνες’’. Ας τολμήσει να πει ένα όνομα. Γιατί μόλις πει ένα όνομα τότε θα δεχθεί και προσωπική μηνυτήρια αναφορά. Πρέπει να είναι υπεύθυνοι και οι συνδικαλιστές σε αυτόν εδώ τον τόπο», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις