Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ismail Demir: «Αναπτύσσουμε μυστικά όπλα και όταν έρθει η ώρα θα τα χρησιμοποιήσουμε»


 Αναφέρεται στα προγράμματα πυραυλικής τεχνολογίας;

Η Τουρκία αναπτύσσει μυστικά προγράμματα οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έκανε ο επικεφαλής της αμυντικής

βιομηχανίας της χώρας Ismail Demir και δημοσίευσε το Nordic Monitor.

Όπως σημειώνει η ερευνητική ιστοσελίδα NordicMonitor, δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι αυτά τα μυστικά σχέδια, αλλά είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαθέσει πόρους και σημαντικά κεφάλαια, έχει προσλάβει περισσότερους μηχανικούς και έχει υπογράψει πολλές συμβάσεις με την εγχώρια βιομηχανία για να ενισχύσει τις στρατιωτικές της ικανότητες τα τελευταία χρόνια.

Τα σχόλια του Τούρκου αξιωματούχου, σχετικά με τα άγνωστα μέχρι τώρα προγράμματα που έχει η Τουρκία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι πιθανό να συνδέονται με την πυραυλική τεχνολογία που προσπαθεί να αναπτύξει την τελευταία δεκαετία.

«Μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι θα τα διαθέσουμε μέσα στο πεδίο που θα αντιμετωπίσουν και θα εξουδετερώσουν τους αντιπάλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί» δήλωσε ο İsmail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, σε συνέντευξή του.

«Τονίζω ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά όταν κοιτάμε τι συμβαίνει γύρω μας, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι εύκολος στόχος, θα το μετανιώσουν» πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Demir ερμηνεύτηκαν από τον δημοσιογράφο που έπαιρνε τη συνέντευξη ως εξής: ότι η Τουρκία σχεδιάζει και αναπτύσσει περισσότερα μυστικά προγράμματα όπλων και άμυνας από όσα ανακοινώνει δημόσια, ένα σχόλιο που ο Τούρκος αξιωματούχος δεν διέψευσε.

Ο Demir είπε, επίσης, στη συνέντευξη ότι η Τουρκία αναπτύσσει πρόγραμμα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί χωρίς δυσλειτουργίες, όταν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ερωτηθείς για το βεληνεκές των πυραύλων, ο Demir αρνήθηκε να απαντήσει.

Σε σχέση με προγράμματα προηγμένης πυραυλικής τεχνολογίας, η τουρκική κυβέρνηση βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ρωτούν εάν η Τουρκία διαθέτει μυστικά όπλα μαζικής καταστροφής (WMD), συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνικού μηχανισμού.

Η διαμάχη εντάθηκε περαιτέρω όταν ο Ερντογάν αμφισβήτησε δημόσια τη δέσμευση της Τουρκίας στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT), την οποία η Τουρκία έχει υπογράψει.

Τον Μάρτιο του 2018, ο Ερντογάν υποσχέθηκε να αποκτήσει προηγμένο στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών πυραύλων, συγκρίνοντας τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας με αυτές των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο του ίδιους έτους, ο Ερντογάν επέκρινε τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ ως «κράτος τρομοκρατίας» και προειδοποίησε ότι ο Νετανιάχου δεν πρέπει να καυχιέται ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό του, καθώς θα καταστούν αναποτελεσματικά όταν έρθει η ώρα.

Η πιο συγκλονιστική δήλωση, βέβαια, έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο Ερντογάν είπε: «Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και όχι μόνο έναν ή δύο. Αλλά μάς λένε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κι εμείς. Αυτό δεν θα το δεχτώ ποτέ».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις