Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Δ.Κούβελας: «Θα είχαμε 80% λιγότερους νεκρούς αν έφερναν μονοκλωνικά -Ούτε στο Άουσβιτς δεν είχαν πιστοποιητικά»


Την αγανάκτηση του για τα όσα βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με τον Covid-19 εξέφρασε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. 

Ο καθηγητής Δ.Κούβελας αναφέρθηκε στα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία γνωρίζαμε εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο ότι μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, όμως τότε η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» της κυβέρνησης λοιδορούσαν όσους μιλούσαν γι' αυτά και υποστήριζαν ότι τα εμβόλια είναι μονόδρομος. 

«Εγώ είχα μιλήσει για τα θεραπευτικά αντισώματα, τώρα τα ανακάλυψαν. Έναν χρόνο πριν ξέρετε ότι θα θα είχαν πεθάνει λιγότεροι από τους μισούς; Αν πέρσι είχαμε πάρει τα μονοκλωνικά αντισώματα θα είχαμε σώσει το 80% των ανθρώπων που πέθαναν γιατί έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα και φαίνεται τώρα», τόνισε στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» και πρόσθεσε: 

«Αυτή την εβδομάδα δύο γνωστοί μου κάνανε. Από κει που ήταν σε άσχημη κατάσταση, έγιναν σε 3-4 ώρες καλά. Αυτό το ξέραμε κάποιοι και το λέγαμε και αφού υπήρχε τρόπος να τα φέρουν. Μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν τα φέρνανε και έχουν πέσει μόνο πάνω στα εμβόλια; Καθόμαστε και συζητάμε για το χάπι που θα έρθει, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε παραγωγή και μπορεί η χώρα να τα παραγγείλει και μέσα σε έναν μήνα να τα έχουμε; Γιατί συζητάμε γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης; Μόνο εγώ τα βλέπω; Έχει περάσει πάνω από χρόνος και ακόμα το συζητάμε; Τι συζητάμε; Τι πράγματα συζητάμε;».

Για τις μάσκες ΚΝ95 που πλέον έχουν γίνει υποχρεωτικές για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είπε ότι ουσιαστικά έχουν μικρή διαφορά με τις απλές μάσκες:

«Υψηλής και χαμηλής προστασίας μιλάμε για 2-3% διαφορά, η μια προστατεύει 95% και η άλλη 90%, όταν έχουμε τόσο μικρές διαφορές δεν αξίζει μια οικογένεια να δίνει παραπάνω λεφτά για να παίρνει μάσκες. Είναι οι υποχρεωτικότητες που τους αρέσουν».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα πιστοποιητικά: «Δεν είναι μόνο ο εμβολιασμένος με ένα πιστοποιητικό και αυτός που κάνει rapid έχει πιστοποιητικό, είμαστε όλοι αναγκασμένοι να κυκλοφορούμε με ένα πιστοποιητικό στο χέρι, ούτε οι κρατούμενοι στο Άουσβιτς δεν είχαν όλη μέρα ένα πιστοποιητικό στο χέρι. Δηλαδή εγώ εάν έχω κάνει ένα PCR πριν από τρεις μέρες και κόλλησα χθες δεν θα μεταφέρω; Ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει; Όλοι μεταδίδουν και όλοι κολλάνε και με την τρίτη δόση και με την πέμπτη δόση. Το εμβόλιο δεν κάνει αντισώματα στο βλεννογόνο της μύτης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και προστατεύουν τη μόλυνση. Αφού δεν το κάνει αυτό είναι δυνατόν να μας προστατεύσει από τη μετάδοση;»

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις