Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Σοκ στις ΗΠΑ: 14χρονος σκότωσε τρεις συμμαθητές του σε ψιλικατζίδικο- Διαφεύγει ακόμη της σύλληψης


 Ένας 14χρονος πυροβόλησε πάνω από 20 φορές μέσα σε ένα ψιλικατζίδικο στο Τέξας, σκοτώνοντας άλλους τρεις εφήβους και τραυματίζοντας έναν τέταρτο σε στοχευμένη επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη.

Ο 14χρονος Άμπελ Ελίας Ακόστα παραμένει ελεύθερος μετά το συμβάν της Κυριακής και θεωρείται ένοπλος και επικίνδυνος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα της Γκάρλαντ. Μια ανταμοιβή έως και 5.000 δολαρίων προσφέρεται για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

«Οι ερευνητές μας πιστεύουν ότι ο Άμπελ Ακόστα αποφεύγει ενεργά τη σύλληψη και χρειάζονται τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό του», ανέφερε το τμήμα στο Facebook.

Ο έφηβος κατάφερε να διαφύγει πάνω σ’ ένα φορτηγάκι που οδηγούσε ο πατέρας του, ο οποίος εν τέλει παραδόθηκε από μόνος του στις αρχές. Ο 33χρονος Ρίτσαρντ Ακόστα, όπως ονομάζεται, κρατείται με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, κατηγορούμενος για φόνο.

Η θανατηφόρα ενέδρα μπορεί να είναι αντίποινα για μια «προηγούμενη αντιδικία» του δράστη με ένα ή περισσότερα από τα θύματα, είπε η αστυνομία.

Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού έδειξαν τον σκοπευτή, χωρίς μπλούζα, να καιροφυλακτεί στην πόρτα του καταστήματος, φορώντας καπέλο του μπέιζμπολ και χειρουργική μάσκα. Αφού σκύψει και κρυφοκοιτάξει μέσα από τηβιτρίνα,  ο14χρονος πυροβολεί πολλές φορές απανωτά προς διάφορες κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ενώ στέκεται στην πόρτα.


Τα θύματά του ήταν τρία αγόρια, 14, 16 και 17 ετών. Ένας 15χρονος τραυματίστηκε επίσης. Το ένα από τα θύματα βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στο ταμείο, ενώ τα άλλα δύο μόλις είχαν εισέλθει στο κατάστημα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλο 14χρονο την επόμενη μέρα του πυροβολισμού αλλά τον άφησε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. Το αγόρι, του οποίου η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή, παραμένει πρόσωπο ενδιαφέροντος, αν και δεν ήταν ο δράστης, είπαν οι αστυνομικοί.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΠΗΓΗ: New York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις