Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια (VIDEO-ΦΩΤΟ)


 Μετά από περίπου 30 χρόνια μπήκε τέλος στην κατάληψη χώρου της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το GRTimes με αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες, η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από την ΕΛΑΣ υπό άκρα μυστικότητα.

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 πμ στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίας και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.


Οι αστυνομικοί με τους φακούς ανά χείρας «σκάναραν» σε πρώτη φάση τους χώρους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός του κτιρίου καταληψίες, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στον χώρο εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωσή του, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr- πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντός του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη δεν εντοπίστηκαν άτομα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes:

Στο “Στέκι στο Βιολογικό”, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, πετώντας μπογιές, γράφοντας συνθήματα και απειλητικά μηνύματα κατά του πρύτανη και του αντιπρύτανη Οικονομικών. Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατάφεραν να φτάσουν έως τον έκτο όροφο της Πρυτανείας ενώ, μεταξύ άλλων, ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης σε καταλήψεις.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις