Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Μ. Τζόνσον: Παραδέχεται ότι παρευρέθηκε σε Lockdown Party

 


Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη την Τετάρτη για τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση «φέρτε το ποτό σας» στην επίσημη κατοικία του κατά τη διάρκεια του πρώτου αποκλεισμού του κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματός του και οι αντίπαλοί του είπαν ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Τζόνσον παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε παρευρεθεί στο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ 10 τον Μάιο του 2020, όταν οι κανόνες του COVID-19 περιόρισαν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις στο ελάχιστο, λέγοντας ότι κατανοούσε την οργή του κοινού.

«Γνωρίζω την οργή που νιώθουν μαζί μου για την κυβέρνηση που ηγούμαι όταν πιστεύουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται σωστά από τους ανθρώπους που καθορίζουν τους κανόνες», είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

«Ζητώ από καρδιάς συγγνώμη», είπε.

Ο Τζόνσον είπε ότι μετάνιωσε για την πράξη του και νόμιζε ότι η συγκέντρωση ήταν μια εκδήλωση εργασίας – προκαλώντας χλευασμούς και γέλια από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Πήγα σε αυτόν τον κήπο ακριβώς μετά τις έξι στις 20 Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω ομάδες προσωπικού προτού επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά αργότερα για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε ο Τζόνσον.

«Εκ των υστέρων, θα έπρεπε να τους είχα στείλει όλους πίσω μέσα».

Οι ηγέτες όλων των βασικών κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτησή του, ενώ ο ηγέτης των Συντηρητικών στη Σκωτία έγινε το πρώτο πρόσωπο στο κόμμα του που είπε ότι ο Τζόνσον πρέπει τώρα να παραιτηθεί.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ είπε ότι το κοινό – που χάρισε στον Τζόνσον μια συντριπτική εκλογική νίκη τον Δεκέμβριο του 2019 αφού υποσχέθηκε να εξασφαλίσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση – τον θεωρούσε ψεύτη.

«Το πάρτι τελείωσε, πρωθυπουργέ», του είπε ο Στάρμερ.

“Μετά από μήνες εξαπάτησης και εξαπάτησης, το αξιολύπητο θέαμα ενός ανθρώπου που έχει ξεμείνει από δρόμο. Η υπεράσπισή του ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν σε ένα πάρτι είναι τόσο γελοία που είναι στην πραγματικότητα προσβλητική για το βρετανικό κοινό.”

“ΔΕΝ Βυθίστηκε ΑΚΟΜΑ”

Ο θυμός έχει αυξηθεί από τότε που το ITV News ανέφερε ότι ο Τζόνσον και η σύντροφός του Κάρι συναναστράφηκαν με περίπου 40 υπαλλήλους στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ αφού ο Κύριος Ιδιωτικός Γραμματέας του Μάρτιν Ρέινολντς έστειλε μια πρόσκληση ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να «φέρουν το δικό τους ποτό». Ο γραμματέας Τύπου του Τζόνσον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε δει αυτό το email.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων νομοθετών, έχουν περιγράψει πώς οι κανόνες τους κράτησαν από τα κρεβάτια των αγαπημένων τους που πέθαιναν τον περασμένο Μάιο, σε αντίθεση με τα γεγονότα στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Μερικοί από τους συντηρητικούς βουλευτές του ίδιου του Τζόνσον είχαν πει ότι η απάντησή του την Τετάρτη στην αυξανόμενη οργή θα καθορίσει το μέλλον του.



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις